Ås Turlag og Barnas Turlag Ås inviterer til Kom deg ut-dag

I 2018 feiret DNT 150 år. Her fra Kom deg ut-dagen i Ås.

I 2018 feiret DNT 150 år. Her fra Kom deg ut-dagen i Ås. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

I år har Ås Turlag 5 års-jubileum, og søndag 3. februar inviterer turlaget til en gratis, lavterskel friluftsdag på Storebrand ved Eika sportssenter. For voksne arrangeres det skitur fra Søråsteigen barnehage, og det henges ut poster for store og små som går Vestbyrunden denne dagen.

DEL

ÅS: For voksne arrangeres det skitur fra Søråsteigen barnehage, og det henges ut poster for store og små som går Vestbyrunden denne dagen.
 

Kom deg ut–dagen er et tradisjonsrikt arrangement i Turistforeningen (DNT), og nå er det klart for vinterutgaven. På én og samme dag arrangeres det 175 arrangementer landet rundt. Totalt ventes det 42 000 små og store deltakere.

– Kom deg ut-dagen er en fin introduksjonsdag til friluftslivet, og det kreves ingen forkunnskap for å delta. Om du er vant til å være i naturen eller ikke: Vi lager til enkle og morsomme aktiviteter for alle. Alt er gratis, du trenger bare å ta med deg varmt tøy, litt mat og drikke og akebrett, ski eller skøyter – om du har. Vi har noe utstyr til utlån, sier arrangementsansvarlig Inger Rødseth til Ås Avis.

Arrangementet varer fra kl. 11–14, og det blir aking, skilek og aktiviteter på skøytebanen. I tillegg har vi TurTipp (natursti med quiz), steker sveler og svarer på spørsmål om fine turområder og turmuligheter i Ås. Det blir bål for de som vil grille pølser eller lignende. Skituren for voksne begynner kl. 11 fra Søråsteigen barnehage.

Mye å lære for friluftsferskinger

– Noe av det som er så gøy med denne dagen, er variasjonen i hvem som kommer. Her ser vi store og små familier, besteforeldre, tanter, onkler og vennepar. Man blir del av et felleskap denne dagen, og for barna er det stor sjanse for å møte lekekamerater – nye som gamle. Vi ønsker spesielt friluftsferskinger velkommen denne dagen, her kan man lære mye! sier Inger Rødseth. – Kom deg ut-dagen er også startskuddet for et nytt og spennende turår. 2019 blir oppstartsåret for DNT på Breivoll, og Ås Turlag feirer 5 års-jubileet sitt ved å utgi et helt nytt turhefte som skal deles ut gratis til alle i kommunen. Alt ligger til rette for et supert turår!

Fakta om DNT og Ås Turlag

DNT arbeider for et enkelt, aktivt, allsidig og naturvennlig friluftsliv og for sikring av friluftslivets natur- og kulturgrunnlag.

DNT har 57 medlemsforeninger over hele landet som skaper aktiviteter og drifter og vedlikeholder et stort nettverk av hytter og ruter.

DNT har i dag Barnas Turlag på over 220 steder og vokser stadig.

Mesteparten av arbeidet gjøres av frivillige, som årlig legger ned 819 000 dugnadstimer for å gi folk gode naturopplevelser. Det tilsvarer 468 årsverk.

DNT har 550 betjente, selvbetjente og ubetjente hytter

Ås Turlag ble stiftet i 2014. Vi arrangerer ca. 12 turer/arrangementer for barnefamilier i året, samt ukentlige trilleturer, og ca. 30 turer for voksne.

Artikkeltags