Gå til sidens hovedinnhold

Endelig er barna inne i ny Åkebakke barnehage

Artikkelen er over 6 år gammel

Den gamle barnehagen skal rives, så nå har barna fått helt ny barnehage. Men navnet Åkebakke vil de ikke kvitte seg med.

ÅS: Den nye barnehagen litt høyt og fritt og skal erstatte det gule huset i Åkebakkveien som snart skal rives. Her blir de konger på haugen.

Styrer i Åkebakke barnehage, Vera Bue, ønsker barn og foreldre velkommen til den aller første dagen på ny adresse. Hun har i alle fall gledet seg til å flytte inn og tror barna også har gjort det. Nå er de endelig på plass og Bue tror dette blir bra.

– Dette er ingen dårlig erstatning for Pippihuset vårt, sier hun til ØB.

Fra gammelt til nytt

De ansatte har stått på hele helgen for å innrede barnehagen slik at den var klar til å ta imot barna mandag morgen.

– Det var denne dagen som var bestemt og det holdt. Vi er ikke helt i orden, men det regner jeg med at vi er i løpet av et par dager, sier hun.

Biler kjører til og fra med esker og inventar. Håndverkerne er ikke helt ferdige og de ansatte var ikke på nett fra morgenen av, men det bekymrer ikke Bue.

– Vi har vært veldig spente og har stått på siden onsdag for å gjøre alt klart til å ta imot barna. Vi kommer fra mindre og eldre forhold, til noe nytt og større, så Vi må få tid til å bo oss til. Det blir nok bra om ikke så lenge, sier hun.

Spente barn

Lilly Holtan-Hartwig, 4 1/2 år, har lenge vært spent på hvordan det så ut inne i den nye barnehagen. Det eneste hun hadde sett av barnehagen til nå, var utvendig når barnehagen har gått tur til byggeplassen i Utveien. Mandag morgen var hun tidlig ute og fant raskt sin plass ved tegnebordet.

– Jeg synes Åkebakke var bedre, sier hun.

Pappa Marius og lillesøster Solveig på 11 måneder følger med. Pappa er kjempefornøyd og tror nok at Lilly også vil finne seg raskt til rette.

Barnehagen har tre avdelinger. Lilly går på storbarnsavdelingen som har 24 plasser og fire voksne ansatte. I tillegg er det to småbarnsavdelinger med ni barn i hver.
Midt i bygningen er det et stort fellesrom med kjøkkenavdeling og utgang til hagen.

Kommentarer til denne saken