19. april går startskuddet for årets Sykle til jobben-aksjon

TA BEINA FATT: Ås kommune og NMBU håper mange vilmelde seg på i årets Sykle til jobben-aksjon. Fra venstre: Frank Sundby, Christian Elind, Heidi Blom, Lena Marie Kjøbli, alle NMBU, Bjørn-Erik Pedersen, Ås kommune, Karen Sanden, NMBU Bil/NOFIMA, folkehelsekooridinator Bente Sperlin og miljørådgiver Siri Gilbert, begge Ås kommune.

TA BEINA FATT: Ås kommune og NMBU håper mange vilmelde seg på i årets Sykle til jobben-aksjon. Fra venstre: Frank Sundby, Christian Elind, Heidi Blom, Lena Marie Kjøbli, alle NMBU, Bjørn-Erik Pedersen, Ås kommune, Karen Sanden, NMBU Bil/NOFIMA, folkehelsekooridinator Bente Sperlin og miljørådgiver Siri Gilbert, begge Ås kommune.

Artikkelen er over 3 år gammel

Sykkelbygda Ås vil ha enda flere sprekinger. Derfor spanderer Ås kommune påmeldingsavgiften på alle som deltar i årets Sykle til jobben-aksjon.

DEL

ÅS: Tirsdag etter påske, 19. april, står sykkelen i fokus i Ås. Da kommer de grønne Bygde-bikene ut etter vinterdvalen, og samtidig innledes Sykle til jobben-aksjonen som i år arrangeres for 44. gang. I 60 dager, frem til 17. juni kan alle som bor, jobber eller studerer i Ås konkurrere med seg selv om å bli i bedre form.

Kommunen betaler

Nytt i år er at det er gratis å delta for alle som bor, jobber og studerer i Ås kommune og som registrerer seg med ett av postnumrene i Ås. Utenbygdsboende som jobber i kommunen, oppgir 1430 som postnummer. Påmeldingen er i gang på sykletiljobben.no. 

- Aksjonen er en del av dem samla sykkelsatsingen i Ås kommune og er viktig for å få folk til å endre vaner. Det er ikke nok med infrastruktur, vi må også informere og inspirere for å få innbyggerne til å bruke beina isteden for å kjøre bil, sier den nye miljørådgiveren i Ås kommune, Siri Gilbert.

Ås kommune fikk nesten en million kroner over to år til forskjellige sykkeltiltak fra Miljødirektoratet. Blant annet til denne kampanjen.

Ås er en av flere kommuner der deltagelsen er gratis. Deltageravgiften er ellers 139 kroner.

Sykler hver dag

Frank Sundby bor i Drøbak og jobber ved NMBU. Han sykler til og fra jobb hele året, en distanse på ti kilometer en vei.

- Her på NMBU er det mange som sykler, men som ikke melder seg på sykkelaksjonen. Fordelen ved å sykle er stor fordi det er kamp om parkeringsplassene. Og så gir sykling en gevinst for både en selv og for miljøet, sier han.

I fjor sponset bedriftsidrettslaget ved NMBU deltagelsen i Sykle til jobben-aksjonen. I år blir det altså gratis å delta også for studentene.

Folkehelsetiltak

Det finnes ingen nedre grenser for hvor langt man må sykle, gå, løpe, ta el-sykkelen eller bruke beina på reiser der man ellers ville ha brukt bilen. Det viktigste er at man kommer seg ut og bruke et miljø- og helsevennlig alternativ. Hver deltager får en profil på sykletiljobben.no og der kan man registrere egen aktivitet.

- Dette er et folkehelsetilbud som når ut til mange og det er det fint at vi bruker penger på å motivere enda flere til å ta sykkelen eller beina fatt for å komme seg ut og få frisk luft, sier folkehelsekoordinator, Bente Sperlin.

Hun mener det er ingen grunn til ikke å melde seg på i år som det er gratis.

- I år blir det ikke Freskuke, så vi satser heller på aktiviteter fordelt over hele året, sier Sperlin.

Hun håper mange bedrifter vil motivere sine ansatte til å bli med.

Artikkeltags