Gå til sidens hovedinnhold

Årets Freskuke er nummer åtte i rekken

Freskuke 2016

Artikkelen er over 5 år gammel

ÅS: – Vi prøver å få til et utstillingsvindu for hva Ås har å tilby, sier Bente Sperling, enhetsleder for folkehelse og frivillighet i Ås kommune.

Freskuke er et samarbeid mellom Ås kommune og NMBU med Ås IL, Frisklivssentralen, Follo yogasenter, Vestby og Ås Røde Kors, Den Norske Turistforening og Breivolls venner, Grønn Festival og Miljøagentene som aktører.

Kom i form

Det er nok for seint å starte treningen for å delta i ukas første aktivitet, Årungen rundt som sparker i gang den åttende Freskuken søndag. Det er Ås IL som ønsker velkommen til et av høstens mest spennende idrettsarrangementer for store og små løpere. Løpet går fra Vitenparken og er en gammel klassiker som ble arrangert for første gang i 1928 og som det ble blåst nytt liv i da Ås kommune startet Freskuken.

Torsdag ettermiddag arrangeres bygdemesterskap i friidrett for barn på Ås stadion.

– Både bygdemesterskapet, Årungen rundt og vannaktiviteter på Årungen, fritidsaktivitetene på Breivoll som DNT inviterer til lørdag og Kom-deg-ut-dagen søndag er tilbud til barn. Dessuten arrangerer Miljøagentene verksted for store og små ved rådhuset torsdag, sier Siri Gilbert.

Morgentrim

De som vil være med på morgenyoga hos Follo yogasenter må stå grytidlig onsdag morgen. Tirsdag og torsdag arrangeres det morgentrim for morgenfuglene i Borggården.

– I år bruker vi Borggården mye fordi den er ny. Det er her åpningen vil foregå mandag, og her blir det grønn festival og morgentrim, sier Sperlin.

Se Urbygningen

Ett av ukens høydepunkter er fredagens fotballturnering på Storebrand stadion der lag fra Ås kommune og NMBU møtes til dyst.

– I år har vi dessuten lyst til å vise frem parken og Urbygningen, så vi ønsker velkommen til vandring i parken og visning av Urbygningen tirsdag ettermiddag, sier Kristin Kreul.

Les også: Gammelt praktbygg er blitt moderne praktbygg

Les også: Urbygningen er tilbakelevert til universitetet

Onsdag kommer tre forskere fra NMBU til Kulturhuset der de vil holde hvert sitt korte og freske foredrag. Førsteamanuensis Katinka Horgen Evensen vil snakke om nærfriluftsliv og folkehelse, professor Peter Fredman tar for seg naturbasert reiseliv og professor Tormod Aurlien spør: Er det så farlig med trekk da?

Folkets Tandberg

Under Ås mart'n ble folk invitert til å være med på å lage et Tandberg-maleri. Nå er dette ferdig og lørdag 3. september skjer avdukingen i jernbaneundergangen.

Les også: Maler svær Tandberg-mosaikk i undergangen

Grønt fokus

Allerede åpningsdagen kommer Audun Myskja med foredrag om mat som medisin. Verdt å ta med seg før uken avsluttes med Grønn Festival og markedsdag i Borggården lørdag.

Kommentarer til denne saken