Feiret sonefusjon

Feiret sammenslåing: (f.v.) Administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen, studentleder Mariya Khanamiryan, NMBU-rektor Mari Sundli Tveit og Fylkesordfører Anette Solli. foto: Å.A. Løvdal

Feiret sammenslåing: (f.v.) Administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen, studentleder Mariya Khanamiryan, NMBU-rektor Mari Sundli Tveit og Fylkesordfører Anette Solli. foto: Å.A. Løvdal

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Sone 2s og 3s er nå slått sammen til en. Hele Follo, unntatt Vestby, er nå i en og samme sone.

DEL

ÅS: Studentene på NMBU har vært en pådriver for å få til en sonesammenslåing og feiringen av endringen ble derfor lagt til bussholdeplassen utenfor universitetet. Studenter og andre reisende fikk kaffe, boller og nytt sonekart med prisliste av Ruter.

Leder for Studenttinget på NMBU, Mariya Khanamiryan, sier at billigere kollektivtrafikk har vært en av studentenes viktigste kampsaker.

– I mitt første studieår pendlet jeg mellom Oslo og Ås. Jeg vet av egen erfaring at en prisreduksjon på over 300 kroner i måneden betyr mye for studenter. Studenttinget har jobbet aktivt med saken siden 2013. Vi er veldig glade for å ha fått gjennomslag, sier hun.

Bra for miljøet

Rektor Mari Sundli Tveit ved NMBU er veldig fornøyd med endringen og håper at effekten vil bli stor.

– Vi er jo et miljøuniversitet og har ambisjoner om at enda flere skal reise kollektivt. Dette er akkurat det vi vil ha. Denne endringen gjør sonesystemet enklere og rimeligere å reise for mange, sier Tveit.

Les mer om gladnyheten:

Fylkesordfører Anette Solli mener soneendringen er viktig i et utviklingsperspektiv.

– Vi ønsker å utvikle Ski og Ås sammen. Da er det rart om de skilles av en sonegrense, sier hun.

Administrerende direktør Benrt Reitan Jenssen i Ruter, tror sonesammenslåingen fører til flere reisende med buss og tog.

– Busstilbudet har blitt mye bedre. Nå får mange billigere billetter. Flere reisende betyr bare at vi kan sette inn flere busser. Det er et luksus- problem, sier han.

Nye priser

Reisende som skal fra Drøbak, Ås eller Enebakk måtte før kjøpe billett for 3 soner og betale 1758 kroner (voksen), 1055 (student) eller 545 (barn). Nå trenger de bare å kjøpe for 2 soner og ny pris er 1224 (voksen), 734 (student) og 445 (barn). Reisende fra Drøbak eller Ås som skal til Ski eller Kolbotn trenger nå bare kjøpe billett for 1 sone, ny pris for 30-dagers billett er 690 (voksen), 414 (student) og 345 (barn).

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken