Ås-mann gir ut plate med en av Norges mest kjente artister

SAMSPILL: Hilde Louise Asbjørnsen sammen med  gitarist Svein Erik Martinsen Ånestad (til høyre) som er bosatt i Ås. Bildet er fra 2011.

SAMSPILL: Hilde Louise Asbjørnsen sammen med gitarist Svein Erik Martinsen Ånestad (til høyre) som er bosatt i Ås. Bildet er fra 2011. Foto:

Hilde Louise Asbjørnsen slipper nytt album fredag. Gitarist og vokalist Svein Erik Martinsen Ånestad fra Ås har vært en viktig del av produksjonen.

DEL

ÅS/SKI: «Red Lips, Knuckles and Bones» er det 11. albumet fra den kritikerroste jazzsangeren.

Sammen med sitt håndplukkede band presenterer hun en mix av jazz, pop og rhythm and blues.

Med på laget er gitaristen Svein Erik Martinsen Ånestad fra Ås, som har hatt et årelangt samarbeid med Hilde Louise Asbjørnsen.

Platen lanseres fredag 3. mai og feires med slippkonsert på Nasjonal Jazzscene. Så er det plateslippturné, som kommer innom Rådhusteatret i Ski lørdag 11. mai. Kongsberg Jazzfestival i juli og Oslo Jazzfestival i august står naturligvis også på reiseruten.

GODE VENNER: Svein Erik Martinsen Ånestad (gitar, vokal) med sine gode venner i Jazzetaten i Ås i februar i fjor: Lorenzo Nardocci (keyboard) og Terje Evensen (trommer).

GODE VENNER: Svein Erik Martinsen Ånestad (gitar, vokal) med sine gode venner i Jazzetaten i Ås i februar i fjor: Lorenzo Nardocci (keyboard) og Terje Evensen (trommer). Foto:

Våpen mot tunge dager

– Leppestift er mitt våpen mot tunge dager. Jeg tror mange mennesker har slike «uniformer» vi bruker når vi skal møte hverdagen, de dager man ikke føler seg helt på topp. Røde lepper er for meg også et symbol på kvinnelig kraft og styrke, sier Hilde Louise Asbjørnsen i en pressemelding.

Albumet er også en kommentar til de inngrodde holdningene som definerer egenskaper som tradisjonelt ble sett på som kvinnelige, som svake.

– Det handler om at det er mulig å erobre alle områder i livet med feminitet og såkalte myke verdier i behold, legger hun til.

Foruten Hilde Louise Asbjørnsen og Svein Erik Martinsen Ånestad er de medvirkende på albumet Jens Fossum (kontrabass og vokal), Knut Riisnæs (saksofon), Hermund Nygård (trommer og vokal) og Anders Aarum (tangenter, vokal og musikk).Artikkeltags