1100 studenter immatrikulert ved NMBU

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

ÅS: – Dette er en stor dag. For meg er det det største øyeblikket i året når jeg nå står her og ønsker dere velkommen. Vi er så glade for å ha dere her og stolte over at dere har valgt NMBU som studiested. Her skal dere tilbringe noen av de viktigste og beste årene av deres liv, sa rektor Mari Sundli Tveit i sin hilsningstale til de nye studentene.

Innmarsj: Rektor Mari Sundli Tveit og prorektor Halvor Hektoen ledet an i prosesjonen i et fullsatt Aud Max.

Innmarsj: Rektor Mari Sundli Tveit og prorektor Halvor Hektoen ledet an i prosesjonen i et fullsatt Aud Max.

Høytid

Immatrikulering er høytid. En messingkvintett spilte opp med en festmarsj og satte forsamlingen i feststemning da prosesjonen med rektor, prorektor, dekaner og instituttledere i skred inn i salen.

Og salen var nesten fullsatt. Her var bunadskledde og stivpyntede unge jenter og gutter som nå går løs på studenttilværelsen i Ås. Og som alltid er det mange internasjonale studenter. Denne høsten kommer nesten 20 prosent fra land utenfor Norge. Det gjør NMBU til det mest internasjonale universitetet i Norge.

Rektor fortsatte talen der hun kom inn på visjonen til NMBU: Kunnskap for livet.

– Jeg forventer at dere jobber hardt med studiene. Vi ønsker oss engasjerte studenter som sier ifra. Sikt høyt. Ikke la sjansen gå fra deg. Ikke undervurder verdien av å få venner. Se hverandre, vær til stede for hverandre og se de som faller utenfor. Nå gleder jeg meg til å gi hver og en av dere en rose, sa Sundli Tveit.

Priser

Etter at alle de nye studentene hadde hilst på rektor, dekaner og instituttledere og fått hver sin rose, holdt leder av studenttinget, Mariya Khanamiryan tale til de nye studentene.

Etter denne var det tid for prisutdeling. Pris for beste oppgave 2015 ble tildelt Aurora Rosvoll Grøndahl for oppgaven Analyse av dynamisk kontastforsterket MRI av livmorhalssvulster. David Griffiths er av studentene kåret til beste foreleser høsten 2015, mens prisen for beste foreleser våren 2016 gikk til førsteamanuensis Arne Grimenes.

 

Artikkeltags