Gå til sidens hovedinnhold

- Skal rope joho i gangene

Artikkelen er over 4 år gammel

Mari Sundli Tveit fikk torsdag kveld beskjed om at hun fortsetter i fire nye år som rektor ved NMBU i Ås.

ÅS: - Jeg skal rope joho i gangene av glede, sa en veldig glad Mari Sundli Tveit da ØB ringer for en kommentar fredag morgen.

Styret ved NMBU har i møte 9. mars enstemmig vedtatt å ansette Mari Sundli Tveit som rektor for fire nye år. Nå blir hun sittende til 2021.

- Jeg er veldig glad, men har samtidig vært litt spent på utfallet. Vi var to gode kandidater til rektorstillingen, sier Tveit.

– Mari Sundli Tveit har gjort en meget god jobb som rektor ved NMBU siden universitetet ble opprettet i 2014, og et enstemmig styre ønsker at hun fortsetter i fire nye år, sier styreleder Siri Hatlen i en pressemelding.

Tveit fikk gladnyheten av styrelederen etter møtet torsdag kveld.

- Det er et utrolig privilegium å få lov til å jobbe med så mange dyktige ansatte og studenter, sier Tveit.

- Har du tenkt på om universitetet skal eller bør endre noe på rettningen i forhold til hvordan dere drives i dag?

Les også

Mari Sundli Tveit: - Jeg vil bli husket for den som posisjonerte NMBU

 

- Den eneste retningen er opp og vi er på veldig god kurs i den retningen, sier Tveit.

Styret, som enstemmig gikk for Tveit, er strålende fornøyd med jobben hun har gjort siden 2014.

Les også

Trumps stengte grenser skaper stor bekymring ved NMBU

 

– Mari har gjort en stor innsats både med å profilere det nye universitet, å etablere og bygge en felles organisasjon og å stimulere fagmiljøene til tverrfaglig samarbeid. Hun har på en god måte ledet arbeidet med å forberede flytting av Veterinærhøyskolen fra Adamstuen til Ås. Styret vurderer kontinuitet som en styrke i den viktige perioden frem til miljøene er samlokalisert på Campus Ås, sier styreleder Siri Hatlen.

Mari Sundli Tveit er 42 år. Hun har en doktorgrad innen landskapsplanlegging fra NMBU og har tidligere blant annet vært prorektor for utdanning ved NMBU. Sundli Tveit har en rekke eksterne verv, blant annet som styremedlem i den europeiske universitetsorganisasjonen European University Association.

Kommentarer til denne saken