Nå fjernes Rustad skole

Mandag startet rivingen av Rustad skole i Ås.

Mandag startet rivingen av Rustad skole i Ås. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I løpet av sommeren blir barneskolen revet ned av gravemaskiner.

DEL

ÅS: Den nye skolen blir en av de største investeringene til Ås kommune noensinne, med en totalramme på 361 millioner kroner. I sommer starter Ryvingen av den eksisterende skolen. AF Gruppen Østfold er totaltentreprenør på prosjektet, men rivningen blir gjort av underentreprenøren Øst Riv.

- Arbeidet med å fjerne den gamle skolen begynte på mandag, og skal vare til 1. september. Etter det begynner vi ganske umiddelbart med byggingen av den nye skolen, sier Aline Østmoen prosjektingeniør hos AF Gruppen Østfold.

Gravemaskiner og tilskuere

I skolegården står det fem gravemaskiner, som har startet med å rive ned bygningsmassen. Området er sikret med byggjerde som blir låst sammen når arbeidsdagen er over. Sikkerhet er viktig for entreprenøren, fordi skolen ligger tett inn til et boligfelt.

- Det er både en fordel og ulempe at det er sommerferie. Ulempen er at mange stopper og dermed kommer tett på byggeplassen, fordi det er fellesferie. Særlig barn som syns det er spennende at det skjer noe ved skolen. Men vi har gjort en risikoanalyse, og har forberedt oss godt, sier Aline Østmoen.

LES OGSÅ: Jubel for ny 4-parallell skole på Åsgård

Modulskole

Frem til nye Rustad skole står ferdig, skal elevene gå på en midlertidig modulskole. Den har blitt satt opp ved Ås stadion, der vil elevene være frem til 2019. Totalentreprenør på det prosjektet er Malthus AS. Skolen har plass til cirka 480 elever, og vil kanskje bli brukt under byggingen av andre skoler i Ås.

Artikkeltags