Gå til sidens hovedinnhold

Stort sykkelarrangement på Follo-veiene denne helgen

Artikkelen er over 3 år gammel

ÅS: Denne helgen arrangeres Nordisk Masters i sykkel. Oslo-klubben Frøy er arrangør, men rittene foregår på Follo-veier, med start- og målgang ved Åshallen.

Lørdag er det temporitt, søndag er det fellesstart

Rundløype

Fellesstartens rundløype har start ved Ås videregående skole, går mot Kroerveien og følger den frem til Garderveien, inn på Osloveien ved Vestby sentrum. Løypa går videre inn i Hvitstenveien, etter hvert Drøbakveien mot Drøbak. Den går så videre på Klommenstenveien og Osloveien, før den krysser over E6, inn i Årungveien og så tilbake igjen til Ås sentrum.

Les mer og se video av løypene på http://nordisk2018.froy.no/loyper

– Mange vakter

Veiene vil være åpen for annen trafikk under rittet, med unntak av to partier som vil bli sperret for gjennomkjøring for å gjøre det enda sikrere.

– På disse veiene vil vi så godt som mulig dirigere lokaltrafikken med rittets kjøreretning, skriver arrangøren på sine nettsider.

Første parti er etter ca. 7 km, der det er stengt for gjennomkjøring i ca. 4.5 kilometer. Andre strekning er etter at E6 er krysset etter 32 km. Her går rittet på en smal vei langs Årungen.

– Løypa ellers går i meget stor grad på veier med lite trafikk. Vi har mange vakter som skal stoppe trafikk i kryss og hindre farlige situasjoner.

Tempo i samme trasé

Lørdagens temporitt vil foregå i delvis samme trase som fellesstarten, før den snur og går tilbake mot Ås igjen.

– En del av traseen på ca. 4.5 kilometer i begge retninger er stengt for gjennomkjøring. Det gjøres for å øke sikkerheten ytterligere der traseen er mest teknisk krevende, skriver arrangøren.

Kommentarer til denne saken