Gå til sidens hovedinnhold

- Grøftene som graves er så store og dype at de er farlige

Artikkelen er over 6 år gammel

Beboere i Tårnveien og Fjellveien har kritisert kommunen for å grave for dype dreneringsgrøfter.

ÅS: – Jeg er opprørt over framgangsmåten til Ås kommune. Grøftene som graves er så store og dype at det kan bli farlig om barn eller andre faller ned i dem, sier Kari Kimmestad Blom til Ås Avis.

Blom bor selv i Tårnveien og mener at kommunens gravearbeid er unødvendig omfattende. Hun er redd for at grøftene kan skape farlige situasjoner.

– Jeg har selv barnebarn som liker å sykle i veien, om de eller andre skulle være uheldige å havne i grøften kan det jo bli farlig fordi de er så dype. Slik det ser ut nå kan det bli vanskelig for folk å komme til enkelte av eiendommene med bil uten å risikere å havne i grøften. Øverst i Tårnveien blir det heldigvis ikke åpne grøfter, men det blir det i Fjellveien. I denne saken synes jeg kommunen skyter spurv med kanoner, sier hun.

Avviser kritikk

Seksjonsleder for vei, idrett og park i Ås kommune, Olaug Talleraas, og prosjektleder vann og avløp, Lillann Skuterud Hansen, sier til Ås Avis at prosjektet utføres i henhold til Vegvesenets retningslinjer og at beboernes bekymringer er unødvendige.

– Veigrøftene skal drenere veiarealet, vi må ha veigrøfter for å kunne ta unna regnvann. I forbindelse med fornyelse av vann- og avløpsledningene i området, er det bygget nye veier. Etablering av nye veigrøfter er en forlengelse av arbeidet som har foregått i området siste 1,5 år. I områder som er relativt flate vil kommunen bygge drenerende grøfter som fylles delvis med pukk før det legges på jord og sås til. Langs bakker, vil det hovedsakelig etableres dype grøfter. Det vil være omtrent 50 centimeter fra asfalten ned til bunnen av de dype grøftene, det anser vi ikke som farlig, sier Olaug Talleraas.

– Det kan nok se brutalt ut nå men til våren, vil det se mye mindre dramatisk ut.

Et område på ca. 1,5 – 2 m langs hver side av veiene er regulert til grøfter.

Ifølge Talleraas er det ofte et problem at beboere langs kommunens veier ikke tar hensyn til dette og behandler grøften som en forlengelse av sin egen tomt.

– Derfor kan nok enkelte oppleve det som ekstra kjipt når kommunen tar tilbake arealet. Derfor er det fint folk husker å sjekke med kommunen før de planter busker eller gjør andre ting med grøftene, avslutter Talleraas og Hansen.

Kommentarer til denne saken