Disse gikk fra dør til dør under TV-aksjonen

Anne Sofie (6), Erlend (9) og Randy Aanby var bøssebærere for TV-aksjonen i Ås sentrum søndag kveld.

Anne Sofie (6), Erlend (9) og Randy Aanby var bøssebærere for TV-aksjonen i Ås sentrum søndag kveld.

Artikkelen er over 2 år gammel

– Når barn kan få gå på skole kan de hjelpe landet å bli bedre senere, sier Erlend Lind Aanby (9) om hvorfor han gikk med bøsse for TV-aksjonen.

DEL

Sammen med lillesøster Anne Sofie (6) og mamma Randi gikk Erlend fra hus til hus i Ås sentrum søndag kveld.

– Jeg synes det er en fin sak å gå for fordi vi hjelper andre barn slik at de kan få gå på skole, sier han.

– Det klirrer ikke så mye i bøssa når så mange gir med Vipps, sier Anne Sofie som skulle ønske at flere hadde kontanter for hånden.

Går for en god sak

Regnet pøste ned og de små bøssebærerne må forsere mange små og store pytter og bekker på sin vei, uten at det legger noen demper på moralen.

– Det er fint at vi kan bidra lite grann til en god sak. Klart det er litt surt å gå når det regner så masse, men da blir det også ekstra deilig å komme hjem til en kopp kakao etterpå, sier Randi Aanby.

Mange givere

Heldigvis var det ikke bare himmelens sluser som åpnet seg denne søndagskvelden. Lommebøkene ble også åpnet. Follofolket ga sjenerøse bidrag, enten i form av kontanter i bøssene eller overføring med Vipps.

En av dem som bidrar er Ingrid Haug.

 – Dere er veldig tøffe som står på i dette været, sier hun til Erlend og Anne Sofie før hun legger penger på bøssa.

Over hele Follo var det flere hundre frivillige bøssebærere som var ute søndag kveld. Lederen for TV-aksjonen i Akershus, Adelheid Brigitte Sæther, forteller at allerede før bøssebærerne strømmet ut i gatene søndag kveld hadde det kommet inn flere hundre tusen kroner fra Follo og over 40 millioner kr nasjonalt. 

Artikkeltags