Gå til sidens hovedinnhold

Bane NOR oppretter eget selskap for drift og vedlikehold

Artikkelen er over 3 år gammel

Bane NOR oppretter et eget selskap som skal ta seg av drift og vedlikehold av jernbanen. Det melder Bane NOR i en pressemelding fredag. Over 1000 av de 4500 arbeiderne overføres til det nye selskapet. Dette skjer som en del av jernbanereformen.

I første omgang vil det nye aksjeselskapet inngå kontrakter med Bane NOR om drift og vedlikehold av de ulike jernbanestrekningene i Norge, og i neste fase blir det konkurranseutsetting av drift og vedlikehold gjennom utlysninger av kontrakter på de ulike banestrekningene.

– Med etablering av det nye selskapet får vi et tydelig skille i rollene, der Bane NOR blir bestiller av tjenester og det nye selskapet blir utfører av drift og vedlikehold på jernbanen, sier styreleder i Bane NOR, Siri Hatlen.

– Opprettelse av selskapet legger til rette for at pågående effektiviseringsarbeid videreføres samtidig som arbeidet med å bedre datakvaliteten på tilstanden av jernbanen fortsetter. Frem til konkurranseutsettingen starter vil Bane NOR utvikle gode systemer og rutiner for kjøp av tjenester innen drift og vedlikehold, sier Siri Hatlen.

Våren 2019

Selskapet settes i drift våren 2019, og blir et heleid aksjeselskap av Bane NOR.

– I overkant av 1 000 medarbeidere i Bane NOR overføres til det nye selskapet. Alle medarbeidere som virksomhetsoverføres til det nye selskapet, overføres med de kollektive rettighetene og avtalene de har i dag, sier Frimannslund.

Kommentarer til denne saken