Fortsatt bankproblemer for flere banker

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det var fredag morgen de første rapportene om teknisk trøbbel for flere av landets største banker kom, og problemene varte og rakk. Først nærmere klokken 23:00 fredag kveld kom meldingene om at problemene var løst.

DEL

Skandiabanken, Sparebank1, Handelsbanken og Sparebank-Vest hadde fredag betydelig trøbbel fra morgen til kvelden med nettbank og mobilbank. Også Posten skal ha hatt nedetid i nærmere 13 timer i følge E24.

- Vi beklager så mye, men problemene som så ut til å bedres er dessverre tilbake. Feilrettingen vår leverandør iverksatte virket ikke slik vi alle hadde håpet. Vi må nok en gang beklage, skriver banken i en pressemelding fredag ettermiddag.

E24 melder videre at Finanstilsynet tar saken svært alvorlig, og mener det er grunn til bekymring.

– Det siste året har vi sett et økt omfang av driftsproblemer som har rammet publikum. Selv om dette har hatt små samfunnsmessige konsekvenser, gir det grunn til uro, sier kommunikasjonsdirektør i Finanstilsynet Kjetil Karlsrud til E24. 

- Kredittkort skal fungere både i minibank og i butikk. Visa er dessverre ustabilt i minibank, men virker til uttak og bruk i butikk. Fra kl. 15.30 gjelder dette også for Visa Electron. Vipps fungerer som normalt, sa Evry fredag ettermiddag.

Tilbakemeldingene var derimot klare på at flere av tjenestene som Sparebanken mener virker fortsatt er ustabile.

Det er underleverandøren Evry som jobber for å løse problemene.

- Vi jobber med alle tilgjengelige ressurser sammen med selskapets partner IBM for å reetablere tjenester i forbindelse med feilen i selskapets stormaskin. Kunder opplever fremdeles at tjenester ikke er tilgjengelig. Evry beklager sterkt de ulempene som dette medfører for våre kunder og deres brukere, melder selskapet.

- Det er en feil i en sentral stormaskin komponent som har forårsaket at flere banker er berørt av driftsproblemene. Feilen medfører at kunder ikke fikk tilgang til nettbank, mobil og minibanker. Personer som har BankAxept/Visa og kredittkort kan derimot bruke dette i butikk i henhold til gjeldende regelverk.

- Vi vil i etterkant av hendelsen gå gjennom årsaksforholdene nøye og vurdere hvilke tiltak som skal iverksettes for å hindre at en slik feil skjer i igjen, melder Evry.

Artikkeltags