Gå til sidens hovedinnhold

NSB satser på elbiler

Artikkelen er over 3 år gammel

NSB har inngått en intensjonsavtale med selskapet GreenMobility om et konsept for utleie av elektriske bybiler i Oslo.

Allerede i løpet av andre halvår i år er planen at NSB skal stå klar med 250 elbiler.

- Avtalen er et resultat av NSB-konsernets nysatsing på mobilitet og dør til dør-tjenester. Vi ønsker å gjøre det enklere for folk å klare seg uten egen bil. Bildeling er et viktig første skritt for Oslo, sier Synne Homble, konserndirektør for mobilitet og strategi i NSB-konsernet i en pressemelding.

GreenMobility tilbyr fra før av en slik løsning i København. Konseptet går ut på at kundene betaler per minutt, for en hel dag eller for 20 timer i måneden, og en app vil til enhver tid vise hvor det står en ledig bil. Kunden kan ta nærmeste bil, låse opp med appen og kjøre hvor som helst. Når turen er over kan kunden parkere hvor som helst innenfor bysonen, og parkeringen er gratis.

Står parkert

Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå og Transportøkonomisk institutt står 2,6 personbiler parkert i snitt 23 timer i døgnet i Norge.

- Vi ser fra andre land at bybiler reduserer behovet for å eie egen bil. Samtidig blir det enklere å reise kollektivt. Vi er veldig spente på hvilke positive effekter bybilene vil ha for reduksjon av utslipp og køer i Oslo, sier Synne Homble.

Drift og kundeservice skal NSB ta seg av, og NSB-konsernets busselskap Nettbuss får en sentral rolle i driften av løsningen, mens GreenMobility leverer konsept og digital løsning.

Målet er å signere en bindende avtale innen 1. juni.

Kommentarer til denne saken