Jøran Kallmyr fra Drøbak er ny justisminister

Jøran Kallmyr ( Frp)  ble fredag utnevnt til ny justisminister av kongen i statsråd.  Statsminister Erna Solberg presenterte den nye ministeren på slottsplassen.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Jøran Kallmyr ( Frp) ble fredag utnevnt til ny justisminister av kongen i statsråd. Statsminister Erna Solberg presenterte den nye ministeren på slottsplassen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto:

Av
DEL

Jøran Kallmyr (Frp), som er bosatt i Drøbak, er utnevnt til ny justis- og innvandringsminister etter Tor Mikkel Wara (Frp).

Solberg kom ut på Slottsplassen sammen med den nye justis- og innvandringsminister etter statsråd fredag formiddag, og en halvtimes tid senere møtte Solberg pressen.

Ifølge statsministeren er Kallmyr godt skodd for jobben som justisminister, blant annet fordi han tidligere har vært statssekretær i Justisdepartementet i to år.

– Jeg vet at han kommer til å følge opp Tor Mikkel Waras arbeid med å sørge for at vi får et aktivt politi i alle ledd, sa statsministeren på pressekonferansen. Samtidig benyttet hun anledningen til å takke Jon Georg Dale (Frp) for innsatsen som fungerende justisminister de to siste ukene.

Frp-leder Siv Jensen gir ham imidlertid følgende skussmål:

– Jøran Kallmyr er en erfaren Frp-er som jeg er glad for at nå blir justisminister. Han er godt kjent med arbeidet i Justisdepartementet som tidligere statssekretær, spesielt innvandringsområdet, skriver Jensen i en kommentar til NTB.

Bosatt i Drøbak

Den nye justisministeren er 40 år gammel og kommer fra Fræna i Møre og Romsdal. Han er utdannet jurist og kommer fra stillingen som partner og advokat i Advokatfirmaet Ræder. Han og familien er bosatt i Drøbak.

Fra oktober 2014 til februar 2016 var Kallmyr statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet, først for Anders Anundsen og deretter for Sylvi Listhaug.

Kallmyr begynte sin politiske karriere i Møre og Romsdal FpU, der han etter hvert ble formann. Han var formann i Oslo Fremskrittspartiets Ungdom i årene 2000 til 2003, og i perioden 2004–2006 satt han i sentralstyret i FpU.

40-åringen har også hatt en rekke verv i Oslo-politikken. Blant annet har han sittet i finanskomiteen i Oslo bystyre, han har vært byråd for miljø og samferdsel fra 2007 til 2011, og han ledet byutviklingskomiteen fra 2011 til 2012.

- Enestående

Ole Scheie i Frogn Frp synes det er svært hyggelig at partiet har en lokal representant i regjering.

- Dette er helt enestående. Det er veldig moro for lille Frogn Frp at vi får justisministeren, sier han til Amta.

Pressevakten hos Justisdepartementet opplyser til Amta at justisministeren har et tettpakket program og kan svare lokalavisen til uken.

Artikkeltags