Gå til sidens hovedinnhold

Savnet Drøbak-kvinne funnet i god behold

Artikkelen er over 3 år gammel

En 83 år gammel kvinne ble meldt savnet fra Drøbak påskeaften. Mannskaper fra Røde Kors, Norske Redningshunder og Norsk Folkehjelp ble satt inn i søket. Klokken 20:50 melder Follopolitiet at kvinnen er funnet i god behold - på et tog til Stavanger.

FROGN: – Kvinnen ble funnet på et tog til Stavanger av en årvåken konduktør, forteller operasjonsleder Finn Håvard Ås i Follopolitiet til Amta påskeaften kveld.

Aas sier det var flere vitneobservasjoner, blant annet fra folk som skal ha sett den demente kvinnen i en buss til Oslo, som til slutt gjorde at de fant kvinnen. Hun skal ikke ha hatt noen slektninger i Stavanger og nå jobbes det på spreng med å få kvinnen gjenforent med familien i Drøbak i løpet av kvelden og natten.

– Det viktigste er at hun er i god behold, sier operasjonsleder Aas, som benytter anledningen til å få takket alle som har stilt opp for å lete etter kvinnen på selveste påskeaften.

– Men det er jo kanskje ikke så rart at letingen i Drøbak sentrum var resultatløs når hun allerede var ute av distriktet, sier Aas.

Det var kvinnens familie som meldte henne savnet lørdag ettermiddag.

Follopolitiet sier familien sist var i kontakt med kvinnnen ved 12:00-tiden påskeaften. Etter det Amta erfarer skulle kvinnen bli hentet av familiemedlemmer på sin boligadresse i Drøbak sentrum ved 16:00-tiden, men da var hun ikke hjemme. Politiet gikk ut med etterlysning av kvinnen rett før klokken 17:20. 

Ønsker vitneobservasjoner

– Politiet har lett etter kvinnen i Drøbak sentrum i hele ettermiddag. Om noen ser en person som passer til beskrivelsen, kan de ta kontakt med politiet på 02800, sier Finn Håvard Aas, operasjonsleder i Follo-politiet til Amta lørdag ved 19:50-tiden.

Søker med hunder og helikopter

Politihelikopteret ble satt inn i søket etter den savnede kvinnen. Det samme ble mannskaper fra Røde Kors, Norske Redningshunder og Norsk Folkehjelp.

– Vi har hatt 30 mannskaper ute, men forsterker med ytterligere 30 nå, sier operasjonsleder Aas til Amta ved 19:50-tiden.

Han sier politiet har opprettet en letebase på Frelsesarmeen i Drøbak sentrum og at de foreløpig konsentrerer seg om å lete i sentrumsområdene og at de kommer til å lete etter den savnede 83-åringen gjennom natten om det skal være behov for det. 

Kommentarer til denne saken