Kattunge dumpet i søppelsekk ved E18

Artikkelen er over 3 år gammel

Kattungen som ble fanget ved Holstad lørdag, har brukt opp minst ett av sine ni liv.

DEL

HOLSTAD: Kattungen har sannsynligvis ligget i en søppelsekk og dumpet langs E18. Så har den klort seg ut av sekken og søkt tilhold ved den trafikkerte europaveien. Etter flere døgn med intens leting ble en avmagret kattunge tatt hånd om ved Østensjøvannet i Ås lørdag ettermiddag.

– Ja, vi fikk fanget den inn til slutt. Den stoler ikke helt på mennesker, og det skjønner jeg godt, sier Nina Mathiesen.

Dyrevennen fra Spydeberg har tatt hånd om kattungen fra E18. Det er en liten pusefrøken med langhåret pels i tre farger, såkalt tricolor.

– Den ser større ut enn den er, for under pelsen er det bare en bitte liten kropp. Nå spiser hun veldig godt og har slått seg til ro; hun har fått et eget lite rom her hos meg, forteller fostermoren.

– Er kattungen født eller dumpet der den ble funnet?

– Jeg tror den er blitt dumpet. Hadde det vært en katt som var født ute, hadde vi også sett moren og sannsynligvis flere kattunger i nærheten, forklarer Nina Mathiesen, som har lang erfaring med katter og andre dyr gjennom sitt engasjement i Dyrebeskyttelsen.

DUMPET I EN SØPPELSEKK: Kattungen ble første gang sett da den oppholdt seg rundt søppelsekken som lå i veikanten. De som lette, forteller at det er tydelig merker etter katt(er) som har klort og klort.

DUMPET I EN SØPPELSEKK: Kattungen ble første gang sett da den oppholdt seg rundt søppelsekken som lå i veikanten. De som lette, forteller at det er tydelig merker etter katt(er) som har klort og klort. Foto:

Oppdaget katt ved E18

Jakten på kattungen startet tirsdag 29. november. Da var Silje Sinani på vei fra Knapstad til Ski for fotografering av sin lille sønn. «Lille kattepus, hvor har du vært» sang han fra baksetet hele veien til Ski. På E18 like før Holstadkrysset så hun en liten kattunge som gikk rundt en pose som lå rett ved den hvite stripen langs veien. Der og da hadde hun for dårlig tid til å stoppe, men på vei hjem lette hun etter kattungen langs E18 og Østensjøvannet. Hun la også ut det hun hadde sett på flere grupper på Facebook og ba om hjelp til å lete.

Leting døgnet rundt

Svarene uteble ikke. Privatpersoner dukket opp. I alt seks feller ble satt opp, tre utlånt fra en dyrevernsorganisasjon og tre fra Mattilsynet. Fellene har vært sjekket med korte, jevne mellomrom døgnet rundt.

– Fantastisk! Folk i alle aldre har stilt opp, noen har stått opp klokken tre om natta. Totalt er det rundt 30 personer som har bidratt i letingen, forteller Silje Sinani, som er glad for at så mange engasjerer seg når det gjelder skadede og sårbare dyr.

Posen hun hadde sett, viste seg å være en svart søppelsekk som kattungen var dumpet i.

– Grusomt! Vi ser at det er kloremerker av katt som har klort og klort for å komme seg ut. Det er helt forferdelig. Holstad veterinærkontor er bare noen hundre meter unna. Hadde de kjørt i ett minutt til, kunne de i alle fall satt fra seg kattungen der, sier Sinani sint.

Les også: Katt dumpet i eierens hage

Et ansvar å ha katt

Hun etterlyser strengere regelverk for dem som ønsker seg en hund eller katt.

– Det er altfor mange som synes det er koselig å ha katt, og så klarer de ikke å ta vare på den. Alle katter bør steriliseres eller kastreres og så ID-merkes, påpeker Sinani.

Det er Nina Mathiesen skjønt enig i.

– Alle katter som kastreres, bidrar til å få ned sykdom. Da får de ikke uønskede kull, som fort kan spre sykdom.

Les også: Det var ikke min katt, bedyrer bilist som beskyldes for å dumpe katt ved Bysetermosen

Artikkeltags