Tunnelstenging skapte enorme køer

Artikkelen er over 2 år gammel

Stengningen av Nordbytunnelens sydgående løp på grunn av en takinstallasjon som ble kjørt ned fredag ettermiddag, skapte ekstremt lange køer fredag kveld.

DEL

Siste: Rett før klokken 21 melder Vegtrafikksentralen og follopolitiet at skadene i Nordbytunnelens sydgående løp er utbedret og at tunnelen åpenes igjen for trafikk i begge retninger. Også Nøstvedttunnelen er åpen for fri ferdsel.

Rygget og snudde

Klokken 19.30 forteller operasjonsleder Lisbeth Mjøsund i Øst politidistrikt at det fortsatt er en del trafikale utfordringer.

- Det er fortsatt stengt i Nordbytunnelen, og vi har ikke fått noe klart tidspunkt for når den er åpen igjen. Som følge av det er det mye kø på E6, spesielt nordfra. Det blir dermed også stort trafikktrykk på de omkringliggende veiene.

Politiet har fått mange meldinger om trafikanter som har gått lei av køen.

- Det har vært en hektisk ettermiddag sånn sett. Folk rygger og snur og kjører på vegskulder. Vi har prøvd å være til stede og synlig på de mest utsatte punktene. Vi må bare oppfordre folk til å være tålmodige, sier hun.

Gravemaskin

Klokken 18.30 sto køen i sydgående retning helt til forbrenningsanlegget ved Klemetsrud på E6. Køen står også langt nordover på E18.

Klokken 15.40 fredag ettermiddag meldte Vegtrafikksentralen at Nordbytunnelens sydgående løp var stengt på grunn av gjenstander i vegbanen. Ifølge follopolitiet var det en lastebil med en gravemaskin på tilhengeren som hadde revet med seg innredning. Dette skal blant annet ha medført oljesøl. Den mannlige føreren av lastebilen anmeldes og førerkortet ble beslaglagt på stedet.

Under opprydning går trafikken både i nord- og sydgående retning om fv 156 forbi Nesset. Også Nøstvedttunnelen er stengt i sydgående retning på grunn av stengingen av Nordbytunnelen.

Rett før klokken fem forteller trafikkoperatør Kristina Skogli ved Vegtrafikksentralen at Nordbytunnelen trolig fortsatt vil være stengt i 3-4 timer til, og Nøstvedttunnelen vil være stengt like lenge.

- Vi oppfordrer alle til å finne alternative ruter, sier hun.

Kort tid etter at Nordbytunnelen ble stengt, var tre biler involvert i en trafikkulykke i nordgående retning, mellom avkjøringen til Ås og Nordbytunnelen. En person ble fløyet til sykehus med det politiet omtaler som alvorlige skader, mens en annen ble kjørt til sykehus.

E6 var stengt i nordgående retning ved Ås under opprydningen.

Artikkeltags