Moer sykehjem setter stor pris på å få besøk av besøksvennene med hund fra Røde Kors

HEDERSGJESTER: Sykehjemmet gjorde stas på besøksvennene sine på to og fire bein. FOTO: STIG PERSSON

HEDERSGJESTER: Sykehjemmet gjorde stas på besøksvennene sine på to og fire bein. FOTO: STIG PERSSON

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

ÅS: Onsdag kveld hadde sykehjemmet sin årlige fest for disse frivillige. Det vanket vafler, kaffe og ikke minst mange varme ord på hedersgjestene.

LES OGSÅ: Firbeinte venner på sykehjemsbesøk


– Velkommen til firbeinte og tobeinte fra Røde Kors og velkommen til pasienter og pårørende som ser disse hundene i aktivitet på avdelingene, sa virksomhetsleder Gro Magnussen.

LES OGSÅ: Sjarmerte på Dogs4all

– Forskning viser at nærkontakt med dyr har en positiv helsemessig effekt på mennesker,  både fysisk og psykisk. Kontakt med dyr reduserer stress, senker blodtrykket vårt og kan motvirke depresjon, la hun til.

Varme, kos og omsorg

Tidligere har Moer sykehjem vært med på et forskningsprosjekt om terapihunder, noe de også har veldig gode erfaringer med.

- Nærkontakt med dyr kan dekke enkeltpersoners behov for varme, kos og omsorg. Det kan bedre humøret og gi glede i hverdagen til mennesker som trenger det - og det er de fleste av oss. Dyr kan også virke kontaktskapende og fremme et godt miljø. Vi her på sykehjemmet tror på en nytelse i øyeblikket. Å ha en hund på fanget, en snute som lukter seg frem til en godbit eller en myk, god pels å klappe på. At Røde Kors rekrutterer frivillige som er interesserte i å ta med hunden sin og besøke pasientene på Moer sykehjem, er med på å gjøre hverdagen lettere og triveligere for pasientene våre. Vi setter veldig stor pris på dette tilbudet. Denne kvelden er vår lille takk til dere alle sammen, sa Gro Magnussen.

Seks hunder

Per i dag har de seks hunder som besøker alle avdelingene på Moer.

- Det er veldig trivelig å være her, sier Jørgen A. Pedersen.

Han bor ikke så langt fra sykehjemmet og er mye på besøk med Isza, en ungarsk wiszla som trives med å få mye kos. Det fikk hun naturligvis også på festen.

LES OGSÅ: Røde Kors på frivilligjakt

Kjente folk og hunder

Mange kjente snuter, labber og ansikter hadde tatt turen til Moer også denne kvelden, i likhet med så mange andre dager hvor de frivillige tar av sin egen tid for å glede beboerne på Moer.

- Vi synes det er fantastisk å gå rundt her på Moer. For det første føler vi oss så velkommen av dem som jobber her. Men det vi får mest igjen av, er selve besøket og kontakten vi får med pasientene våre. Og så ser vi hvor hyggelig hundene våre har det her og hvor mye kos de får. Vi har forskjellige hunder, fra små til store. Vi samler på øyeblikk hvor vi kjenner på klumpen inni oss som sier "Dette var godt", og ser på dem som får kos av hundene våre at de har det bra, sa Kurt Jarnes, en av de mange frivillige i Røde Kors.

En av beboerne fremførte vers i mikrofonen for å vise hvor takknemlige de er for å få besøk av besøksvenner.


 

Artikkeltags