Gå til sidens hovedinnhold

Én person omkom i møteulykke. Alle involverte er fra Enebakk

Artikkelen er over 3 år gammel

En person er bekreftet omkommet og fem andre personer er skadet etter en trafikkulykke ved Flateby lørdag kveld.

ENEBAKK: Ulykken skal ha skjedd da to biler frontkolliderte i Lillestrømveien på Flateby.

Meldingen om ulykken kom inn til politiet klokka 23.02. Knappe 50 minutter senere – klokka 23.50 – bekrefter operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt at én person er bekreftet omkommet.

Søndag morgen opplyser politiet at alle de seks involverte i ulykken er fra Enebakk. Alle de pårørende er varslet og politiet har etablert pårørendekontakt. Fylkesvei 120 åpnet igjen i 05-tiden.

– Et voksent par i 40-årene skal ha kjørt i den ene bilen. De skal ikke være alvorlig skadd. I bil nummer to var det tre ungdommer på 17 år. Den omkomne bilføreren er 18 år, forteller operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt søndag til RB.

Skrens på bilen

Møteulykken skjedde i en høyhastighetssone.

– Faktum er at de trolig har fått skrens. Bilen med fire i er direkte årsak til ulykken. De har ikke direkte frontet, men møtt hverandre på hver sin vei.

Ulykkesgruppa til vegvesenet og kriminalteknikere er på stedet og prøver blant annet å avdekke om hastigheten har vært for høy.

 

Satt fastklemt

I bilen der den avdøde satt ble en person ansett som kritisk skadd og sendt til Ullevål.

– Den siste tilbakemeldingen er at denne personen nå er alvorlig skadet med hode- og bruddskader. De to andre er å anse som lettere skadet, opplyser politiets innsatsleder på stedet, Ketil Lund til RB.

Personen som ble fraktet til Ullevål satt en periode fastklemt, men ble fløyet til sykehuset omlag en time etter ulykken inntraff.

Avhørt

Ifølge operasjonsleder Sandberg skal enkelte av de involverte ha blitt avhørt før de ble kjørt til sykehus. Foreløpig er det likevel uklart nøyaktig hva som var foranledningen til ulykken.

– Hendelsesforløpet vet vi ikke enda. Det må vi komme tilbake til senere, sier Sandberg.

Politiet advarer etter livsfarlig hendelse: Så på mobilen – dundret gjennom kontrollen

Veien stengt

– Veien på stedet er stengt og kommer til å bli værende stengt i en tid framover. Ulykkesanalysegruppa fra Statens vegvesen og krimteknikere er sendt til stedet, opplyser operasjonsleder Sandberg.

Ved 01-tiden er både ulykkesanalysegruppa og krimteknikere ankommet stedet og har satt i gang undersøkelser på ulykkesstedet som bærer preg av en vanvittig kollisjon med store materielle skader.

Deler fra bilene som ble revet av i sammenstøtet dekker hele kjørebanen og krimteknikere fra Østfold er kalt inn for å bistå sine kolleger fra Romerike.

 

Kaller «Levende torg» i Lillestrøm usmakelig: – Jeg trodde at torget hovedsakelig var til for barna

TIPS OSSSMS: OBTIPS til 2470 Telefon: 64877877 tips@oblad.no

Kommentarer til denne saken