Vi vil ikke logge av i ferien

Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

WiFi er den tingen færrest nordmenn klarer seg uten på ferie.

DEL

I en ny undersøkelse gjennomført av Vaxmeter på vegne av HomeAway oppgir kun to av ti nordmenn at de klarer seg helt fint uten nettilgang under ferien.

Nordmenn trosser ekspertenes råd om å logge seg av nettet når man er på ferie. I en undersøkelse utført av ferieboligutleier HomeAway oppgir kun 18 prosent at de vil klare seg helt uten nett i løpet av sommeren.

LES OGSÅ: Dropper forsikring på fritidsbåten

På nett med kroppen

Kommunikasjonsrådgiver og teknologikommentator Hans-Petter Nygård-Hansen mener at de som mener at man må være offline for å ha en skikkelig ferie ikke har peiling

– De mener det godt, men glemmer at internett er blitt en integrert del av våre liv. Når vi er på ferie, har vi faktisk friheten til å velge – velge bort jobb mens vi er på reise, for eksempel.

– Om 10 år tror jeg ikke vi snakker om offline eller online i det hele tatt – uansett. Da er stor sannsynlighet for at vi alle er tilkoblet direkte på internett – på en eller annen måte. Direkte – via kroppene våre. Som kyborgs, mener Nygård-Hansen.

LES OGSÅ: På vei til Spania? Forbered deg på ekstrem varme

Like viktig som stranden

Aye Helsig, Europa direktør for HomeAway, er ikke overrasket over undersøkelsen.

– Våre erfaringer er at det er helt vanlig at våre utleieobjekter har WiFi. Det er blitt like viktig som å oppgi avstand til stranden, kjøkkenfasiliteter eller beliggenhet. Man vil ha muligheten til å logge seg på – også når man er på ferie, sier han.

Det vi savner mest når vi er på ferie er rent vann i springen. Og det som irriterer oss mest på ferie er skitne overnattingssteder.

De mener det godt, men glemmer at internett er blitt en integrert del av våre liv. Når vi er på ferie, har vi faktisk friheten til å velge – velge bort jobb mens vi er på reise, for eksempel.

Hans-Petter Nygård-Hansen, kommunikasjonsrådgiver og teknologikommentator

LES OGSÅ: Kortet som er kjekt å ha

Dette klarer vi oss ikke uten

Spørsmålet som ble stilt i undersøkelsen var «Hva er du mest tilbøyelig for å klare deg uten på ferie?»:

WiFi 17,60 prosent

Grill 36,90 prosent

Basseng 24,10 prosent

Hage 39,30 prosent

Mikrobølgovn 50,70 prosent

Oppvaskmaskin/vaskemaskin 40,70 prosent

Leker til barna 329 32,90 prosent

(ANB)

Artikkeltags