Gå til sidens hovedinnhold

Gründere og innovatører kjemper om 100.000 kroner

Artikkelen er over 3 år gammel

Heder, ære og til sammen 100.000 kroner lå i potten da årets gründere og innovatører i Follo og Østfold ble kåret i Moss denne uken.

ÅS: Premieutdelingen skjer under Serum-konferansen på Ås, på det som skal være årets happening for næringsliv, gründere, forskere, idehavere, studenter og investorer i Follo og Østfold.

Hvem som imponerte dommerne mest og stikker av med penger og glorie, blir først offentliggjort onsdag 15. november.

– Serum skal bli et årlig arrangement, og konferansen er basert på tidligere års Gründerdag, Studentgründerdag og Investordag. Disse slås nå sammen til ett stort, felles arrangement, forteller seniorrådgiver Erlend Ystrøm Haartveit i Innovasjon Norge til Moss Avis.

Sammen med kollega og mossing Karin Ammerud Sørensen innledet han foran konkurransen som fant sted på gründercafeen i Imentobygget på Tykkemyr.

– Et skrikende behov

– Vi har en reell utfordring i mangelen på entreprenørskapskompetanse i Norge, og verden har et skrikende behov for flere gründere. Gjennom Serum ønsker vi å koble sammen forskere, studenter og entreprenører og etablerte bedrifter, sier Haartveit og fortsetter:

– Som en del av dette skal Innovasjon Norge dele ut prisen Serum Gründer og Serum Innovasjon. De seks finalistene er spennende selskaper og gode eksempler på innovasjon og vekst.

Over 30 bedrifter hadde meldt seg på til konkurransen.

De som nådde finalen, fikk presentere seg i fem minutter for dommerpanelet. Deretter ble de stilt spørsmål og fikk tips på veien videre – i tillegg til at de altså ble, inntil videre, hemmelig bedømt.

Ingen lokale

Gründerkonkurransen ble holdt for sjuende gang og Abcshelter, Technium, Tooler og Dermatolog.no hadde kvalifisert seg for finalen. Adigo og eSmart konkurrerte i den nyopprettede innovatørklassen, konkurransen som skal oppmuntre etablerte bedrifter til å komme opp med nye, gode idéer.

(saken fortsetter under bildet)

Gode idéer

Ideene og produktene som ble lagt fram onsdag kveld, kan uansett glede folk over hele landet. Og trolig også i andre land.

De frammøtte fikk blant annet en innføring i Technium og Retyres piggdekk med glidelås, som enkelt skal kunne monteres utenpå vanlige sykkeldekk og som allerede er på vei ut i markedet.

Og vi fikk vite mer om det planlagte tilbudet til dermatolog.no, om å tilby raske og riktige (!) svar om hudproblemer fra spesialister. Gevinsten ligger dels i den korte ventetiden, og mye i at folk kan få stilt diagnose via smarttelefon i stedet for ved personlig frammøte.

Smarte folk

– Vi trenger flere oppstartbedrifter i Østfold og Follo. Det er mange smarte folk og mye smarte bedrifter her, men det tar ofte litt tid før de kommer i gang, sier seniorrådgiver Erlend Ystrøm Haartveit, som på vegne av Innovasjon Norge gleder seg:

– Etter en periode med mye fokus på kjernevirksomhet, er det nå heldigvis flere bedrifter som igjen ser etter flere bein å stå på!

Kommentarer til denne saken