Gå til sidens hovedinnhold

Nyt sol og snø nå - om noen dager kan begge forsvinne

Artikkelen er over 4 år gammel

FOLLO: - Ja, det er rene påskestemningen nå, sier Rafael Eskobar Løvdal ved Meteorologisk institutt til Østlandets Blad.

Myser du opp mot sola, kjenner du at den allerede tar litt i kinnene selv om vi bare er i februar. Meteorologen råder deg til å nyte solstrålene nå, for godværet vil ikke vare.

Tirsdag kan også bli en fin dag, men nå beveger gradene seg lenger mot plussen. Kanskje det til og med blir varmegrader.

- Høytrykket som ligger over Follo og Østfold nå beveger seg østover. Det blir mer skyet vær og temperaturen vil mange steder vake rundt null grader.

Det gir også store lokale variasjoner i temperaturen. Meteorologen trekker fram Nordmarka med to varmegrader og Rygge med minus 1,8 som eksempel. I Askim har temperaturen variert fra minus ni til pluss 1,1 i dag.

- Kommer du opp i høyden, rundt 20-300 meter, er det opp mot seks varmegrader. Det vil nok holde seg litt kaldere lenger nede i distriktet. Det blir stort sett opphold og noe vind, sier Løvdal.

Les også

Her kan du gå på ski nå

Barna i distriktet gleder seg til vinterferie. Holder snøen?

- Det er litt langt fram ennå for å spå noe sikkert, men det ser ut som det blir mildt vintervær. Det kan godt hende snøen blir liggende i skisporet. Det er ikke jeg ekspert på. Men på gaten smelter det nok, sier han.

Kommentarer til denne saken