Mye større giverglede i Frogn enn i Ski

Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

FOLLO: Under TV-aksjonen ble det samlet inn 219,8 millioner kroner til Røde Kors sitt arbeide for sivile ofre for krig og konflikt. Det er et snitt på 42,15 kroner per innbygger.

– Dette er helt fantastisk. Tusen takk til alle som har bidratt! Alle bidrag kommer til å gjøre en forskjell og sammen får vi hjelpen helt frem. Alt engasjementet vi har sett i det siste er overveldende. Jeg er rørt, takknemlig og ydmyk på vegne av hele Røde Kors. To millioner mennesker vil nå få livsviktig hjelp, sier Røde Kors-president Sven Mollekleiv til blimed.no. TV-aksjonen er i gang: - Ønsker at andre barn skal få det like bra som meg

Tallene så langt viser at det er stor variasjon i giverglede fra kommue til kommune. I Frogn, som ligger som nummer to på Akershus-listen ble det samlet inn 48,86 kroner per innbygger. Ski ligger på tredjeplass nedenfra på samme liste, med et snitt på 30,12 kroner per innbygger. På femteplass ovenfra ligger Nesodden med et gjennomsnittlig beløp på 39,01 kroner. Hakk i hæl ligger Oppegård, med et gjennomsnittlig beløp på 38,70, tett fulgt av Enebakk med 37,03 kroner per innbygger. Vestby ligger to plasser under Enebakk. Der ble det i snitt samlet inn 35,39 kroner per innbygger. Fire plasser under Vestby ligger Ås med et snitt på 34,40 kroner.

I Oslo var det gjennomsnittlige beløpet 29,31 kroner per innbygger.

Årets TV-aksjonsmidler skal gi livsviktig hjelp som mat, rent vann og helsehjelp til sivilbefolkning i ni land som i mange år har lidd under krig og konflikt: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Somalia, Myanmar, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som er bosatt i Norge.

Artikkeltags