Én person skadet i arbeidsulykke

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

En spansk arbeider ble skadet da en kran falt ned på Åsland anleggsområde i Oslo-tunnelen som bygges i forbindelse bygging av Follobanen.

DEL

OSLO: Politiet fikk melding om ulykken ved midnatt. Hendelsen skjedde inne i tunnelen i forbindelse med monteringen av en tunnelboremaskin.

Én person er skadet, melder Oslo-politiet rett etter klokken 04 natt til torsdag.

– En person er skadd, men ikke alvorlig, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB. Vedkommende er sendt til sykehus.

– Arbeidet er stanset til politiet får foretatt undersøkelser i løpet av dagen, sier Stokkli. Arbeidstilsynet, Jernbaneverket og det spanske selskapet Acciona Ghella Joint Venture (AGJV) som utfører arbeidene i tunnelen, er varslet.

Ble evakuert

Det var en stund stor brannfare på stedet da det også oppsto lekkasje fra noen gassflasker. Alle arbeiderne ble evakuert fra tunnelen. Et par timer senere var brannfaren over, men alt arbeid ble stanset inntil politiet har foretatt undersøkelser på stedet.

Arbeideren, som er ansatt i Acciona Ghella Joint Venture (AGJV), ble bragt til sykehus for undersøkelser etter hendelsen, men er nå skrevet ut og tilbake på anleggsområdet, skriver Jernbaneverket i en pressemelding.

Arbeidet i tunnelen er gjenopptatt, med unntak av området der hendelsen skjedde. Øvrige arbeider på anleggsområdet pågår som normalt.

– Sikkerhet har høyeste prioritet i Follobaneprosjektet. Entreprenøren jobber systematisk med sikkerhet og har full gjennomgang av alle operasjoner som skal gjennomføres for hvert skift, forteller fungerende prosjektleder Thor Stenersen i Jernbaneverket.

LES OGSÅ: Arbeidstilsynet nekter Follobane-arbeiderne nattjobbing

Ulykken skjedde cirka 800 meter inne i tunnelen, som ligger ved Åsland Pukkverk på grensen mellom Oslo og Follo, ifølge operasjonslederen. Han kan ikke si hva slags gjenstand som ramlet ned, eller hvor mange arbeidere som befant seg inne i tunnelen.

Utbyggingen av Follobaneprosjektet er landets største samferdselsprosjekt. AGJV skal bygge hoveddelen av den nesten 20 kilometer lange tunnelen, opplyser selskapet.

Politiet, brannvesenet og Arbeidstilsynet foretar endelige undersøkelser for å sikre området.

 

Artikkeltags