Her setter han både seg selv og en vogntogfører i livsfare

Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Da tre vogntog krasjet i hverandre i Follotunnelen på E6 torsdag ettermiddag, og E6 ble stengt, ble det raskt lange køer i begge retninger.

Klokken 14:00 strekker køen seg i sørgående retning så langt som til avkjøringen til Vestby nord - altså flere kilometer.

I sørgående retning er situasjonen den samme, men politiet er på plass for å omdirigere trafikken til Osloveien.

Men ikke alle blir stående i køen, og følger trafikkreglene. Politiet i Follo har fått flere meldinger om biler som kjører av E6 og ut i motgående felt.

– Livsfarlig, sier Karianne Knudsen, operasjonsleder i Øst politidistrikt.

– Akkurat nå som det står på som verst har vi ikke mannskap til å ta tak i de hendelsene vi har fått meldinger om, men vi er i nærheten og vil ta de vi ser, sier Knudsen.

Mister førerkortet

Og blir man tatt mister man førerkortet.

UP-sjef i Østfold og Follo, Stein-Olaf Røberg, advarer på det kraftigste mot slik oppførsel i trafikken. Han viser til at dette er et alvorlig og gjentagende problem og er oppgitt over at noen aldri ser ut til å lære.

– Det er stor fare forbundet mot slik adferd. Hvis politiet ser noen gjøre dette blir sjåføren fratatt førerkortet på stedet. Så enkelt er det, sier Røberg til Moss Avis.

Det er langt ifra første gang bilførere gjør dette. Moss Avis skrev om et lignende tilfelle i fjor, da en lastebil rygget på E6 og kjørte ut i motgående kjørefelt.

I dag skjedde det igjen: En bilfører sto i køen i nordgående felt, men tok en ulovlig u-sving og kjørte tilbake i påkjøringsfeltet.

Foto:

Som bildene viser møtte bilisten et vogntog, på vei ned på E6. Bilisten måtte stoppe helt opp og gi plass for at de to skulle passere hverandre uten at de krasjet.

Moss Avis har snakket med UP-sjefen om hendelsen, men han sier at han ikke uttaler seg om enkelttilfeller, men presiserer at dette ikke er lov.

Foto:

Artikkeltags