Også Clas Ohlson kutter plastartikler

KUTTER PLAST: Når året er omme kan du se langt etter plastbestikk i hyllene på Clas Ohlson.

KUTTER PLAST: Når året er omme kan du se langt etter plastbestikk i hyllene på Clas Ohlson.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hvis du er supergira på plastbestikk fra Clas Ohlson, må du hamstre før året er omme.

DEL

FOLLO: I løpet av 2019 skal Clas Ohlson fase ut salg og bruk av engangsbestikk i plast. Det opplyser selskapet i en pressemelding.

Målet er at innen 2020 skal alle engangsartiklene til Clas Ohlson som benyttes til mat være laget av det som kalles biobaserte materialer. Altså, ikke plast. Eksempler på dette kan være papp og treverk.

Kjeden selger i dag blant annet engangsbestikk i bambus.

Ny trend

Det betyr at kjeden følger en ny trend om å kutte ut plastprodukter. Mandag ble det kjent at Rema 1000 kutter ut sugerør av plast. Tidligere har McDonalds begynt å bruke sugerør av papp på sine utsalgssteder.

– Vi vet at store mengder plast havner i søppelkassen eller som søppel i naturen. Derfor skal vi ikke etter 2019 selge engangsprodukter i plast til mat, sier Ellinor Wickström, Manager Product Compliance & Sustainability, hos Clas Ohlson.

Tidligere har de fjernet både sugerør, tallerkener og krus i plast, og erstattet det med papirprodukter.

Stor kjede

Clas Ohlson er en stor kjede med over 90 butikker i Norge som selger totalt 15.000 forskjellige dingser til norske forbrukere. Nå blir det noen færre dingser av plast, og litt flere dingser av papp.

Kjeden vil ikke gå ut med salgstall av plastbestikket, men sier de har hatt positive erfaringer med omlegging til bærekraftige produkter.

– Bruk av plast på engangsartikler er et stort og viktig tema da store mengder plast havner på avveie. Vi ønsker å inspirere kundene våre til å endre adferd og ta i bruk bestikk i mer bærekraftig materiell som bambus, tre eller papp, da EU-parlamentet har vedtatt at man skal slutte å produsere engangsprodukter i plast, sier Kine Dreyer som er presseansvarlig i Clas Ohlson Norge.

Artikkeltags