Fant to katter pakket i en veske og forlatt i solsteken

FORLATT: Nedi denne bagen fant FOD de to kattene. Nå etterlyser de informasjon om hvem som kan ha satt igjen bagen i solsteken.

FORLATT: Nedi denne bagen fant FOD de to kattene. Nå etterlyser de informasjon om hvem som kan ha satt igjen bagen i solsteken. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Torsdag fant Foreningen for omplasserte dyr (FOD) to katter i solsteken utenfor porten på gården deres ved Klemetsrud. 

DEL

KLEMETSRUD: I en grå Samsonite-bag med et rødt stoffbur inni satt det to varme, stressede og uflidde katter forlatt i solsteken. De ansatte ved FOD-gården anslår av kattene ble funnet etter omtrent en halvtime.

– To ansatte gikk på tur med hundene og kom tilbake en halvtime senere og da var baggen utenfor porten, sier Stine Jansen.

LES OGSÅ: – Dessverre er det ikke alle som skulle hatt dyr

Tyr og Fredrik 

Jansen jobber som frivillig på FOD-gården og forteller at kattene har blitt anslått å være omtrent ett år gamle og antagelig kullsøsken. De har fått navnet Tyr og Fredrik. Begge kattene fikk veterinærtilsyn torsdag kveld.

Fredrik så ut til å være helt frisk og fin, ifølge veterinæren. Han har fått vaksine og vil bli ivaretatt av FOD og senere kastrert.

– Han er en nydelig, kosete pus, men er fortsatt litt stresset fra hendelsene, forklarer Jansen.

LESTE DU DENNE? Kattunge dumpet i søppelsekk ved E18

FREDRIK: Stine Jansen, frivillig i FOD, forteller at Fredrik har det fint og er en kosete pus.

FREDRIK: Stine Jansen, frivillig i FOD, forteller at Fredrik har det fint og er en kosete pus. Foto:

Misdannelser i skjelettet 

Broren Tyr fikk en annen skjebne. Det viste seg å være store skader som plaget den lille katten. Jansen forteller at han fikk smertestillende samme kveld og ble sendt til en veterinærklinikk i dagen etter. 

Der viste røntgenbilder at Tyr hadde store misdannelser i skjelettet.

– Han hadde en unormal vinkel på forbein og bakbein, lite muskelmasse og deformasjon i ryggraden. 

Senere samme dag ble han avlivet.

LES OGSÅ: Noen dumpen denne hamsteren fordi den luktet og alltid sov på dagen

TYR: Den lille katten ble ca ett år gammel, men hadde så mye smerter og et deformert skjelett. Tyr ble avlivet fredag 7. juli.

TYR: Den lille katten ble ca ett år gammel, men hadde så mye smerter og et deformert skjelett. Tyr ble avlivet fredag 7. juli. Foto:

Medfødt skade

Det var ikke mye FOD kunne gjort for Tyr annet enn å gi han den hjelpen har fikk. Jansen forteller at til tross for at katten ble estimert til å være omtrent ett år gammel, var størrelsen mer lik en kattunge på omtrent fire til seks måneder. 

Skaden var, etter alt å dømme, medfødt.

– Han hadde smerter på grunn av brudd som vi ike kunne gjøre noe med og han ble avlivet av dyrevernmessige årsaker, sier Jansen.

– Det er ingenting som tyder på at katten har vært aktivt mishandlet, men han burde vært hos veterinær for lenge siden så han kunne sluppet smertene tidligere.

LES OGSÅ: Du kan få bot om du reiser fra pus i sommer

Flinkere til å si ifra

Det sies at sommeren er høysesong for å levere dyr hos hjelpeorganisasjoner og frivillige. Dyrevernorganisasjoner gir uttrykk for at de opplever et økende antall forlatte dyr i sommermånedene. 

Om det virkelig er verre eller om det er på grunn av større oppmerksomhet er vanskelig å si, mener Jansen. 

– Jeg synes folk generelt sett begynner å bli flinke til å følge med på dyr som plutselig er et sted de ikke burde eller ikke pleier å være, og blitt flinkere til å si ifra.

Artikkeltags