Gå til sidens hovedinnhold

Oslofjordtunnelen stengt i minst to til tre uker

Artikkelen er over 4 år gammel

Lørdag ettermiddag melder Statens vegvesen at Oslofjordtunnelen minst vil være stengt i to til tre uker etter brannen fredag.

- Hvis alt går etter planen, håper vi å kunne åpne tunnelen igjen om to til tre uker. Det er vår vurdering nå, etter å ha kartlagt skadeomfanget, sier avdelingsdirektør Nils Audun Karbø i Statens vegvesen i en pressemelding.

Brannen som startet i en lastebil førte til omfattende skader i tunnelen. Ifølge Statens vegvesen er 500 meter av den totalt drøyt syv kilometer lange tunnelen skadet, og 300 meter er helt utbrent. Det betyr at utbedringen vil ta tid.

- Det utviklet seg ekstrem varme som følge av brannen i lastebilen. Dette medførte blant annet store skader på tunnelhvelvingen, kabler i tunnelen, isolasjonen bak hvelvingen og vegdekket, sier Karbø.

Reparasjonsarbeidene startet allerede lørdag.

- Vi er i full gang og starter reparasjonsarbeidet i ettermiddag, sier Karbø. Inntil tunnelen åpner igjen vil det være omkjøring via Oslo eller rv 19 Moss-Horten.

Brannen oppsto fredag ettermiddag klokken 17.50. Hendelsen ble oppdaget av Statens vegvesen sin automatiske hendelsesdetektering i tunnelen, og ble også varslet raskt av publikum som var i tunnelen. Nødetatene var på plass etter kort tid, og tre personer ble tatt hånd om av helsevesenet, melder Statens vegvesen.

LES OGSÅ: Oslofjordtunnelen trolig stengt i lang tid

LES OGSÅ: Holdt på å kjøre på brennende lastebil

LES OGSÅ: Solvik-Olsen: Viktig å få en avklaring om Oslofjordtunnelen før sommeren

Kommentarer til denne saken