- Her er det jo ikke forsvarlig å sykle

UFORSVARLIG: Trafikkoordinator ved politiet i Follo, Terje Tutturen reagerer på det manglende vedlikeholdet av Nordbyveien. FOTO: Ole Kr. Trana

UFORSVARLIG: Trafikkoordinator ved politiet i Follo, Terje Tutturen reagerer på det manglende vedlikeholdet av Nordbyveien. FOTO: Ole Kr. Trana

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

SKI: Statens vegvesen har brukt mye penger og ressurser på å gjøre Nordbyveien om til en miljøgate. Nå savner både politiet og brukerne vedlikehold av sykkelstien.

- Du ser jo hvordan det ser ut her nå. Hvor tror du syklistene velger å kjører, spør trafikkoordinator hos politiet i Follo, Terje Tutturen.

- Det blir jo ute i veibanen det, svarer han like raskt.

Østlandets Blad har fått inn flere tips i løpet av julen fra folk som undrer seg over at sykkelstien i Nordbyveien er full av stein og sand. Helt ubrukelig for oss syklister får ØB høre.

Les også: Slik bruker du sykkelfeltet i Nordbyveien

Les også: Se hvordan det var å kjøre Nordbyveien for 23 år siden

Les også: – Syklistene må oppdras til å bruke sykkelfeltene riktig

Også Terje Tutturen hos politiet tar bladet fra munnen og lurer på hvor det blir av vedlikeholdet.

- Kan det være slik at alle pengene har gått til å lage den nye veien og at kasse er tom når det kommer til vedlikehold. Blant all sand og grus i sykkelstien samler det seg lett glass og annet som ikke er særlig lurt å sykle i, sier Tutturen.

Nordbyveien er fylkesvei og Statens vegvesen er ansvarlig for rengjøring av veien.

- Det som nå ligger i veien kan lett fjernes med en feiebil. Slik vil det holde seg rent helt frem til neste kuldeperiode hvor strøing av veibanen blir nødvendig, sier Tutturen.

Artikkeltags