Kan ikke utelukke at pasientinformasjon er på avveie

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Mandag 8. januar ble Sykehuspartner HF, en del av Helse Sør-Øst, varslet om at det pågikk unormal aktivitet mot datasystemer i regionen. Ifølge helse-sorost.no ble det avdekket innbrudd i datasystemer, og trusselaktøren omtales som en avansert og profesjonell aktør.

Torsdag denne uken holdt helseminister Bent Høie og justisminister Sylvi Listhaug pressebrief om angrepet. Ifølge vg.no sa Høie at det ikke er grunn til å tro at det har gått ut over pasientsikkerheten, men man kan ikke utelukke at pasientinformasjon er på avveie.

Helsedirektoratet har satt igang beredskapsarbeid etter at det ble avdekket ny informasjon om alvorligheten i angrepet den 13. januar. Saken er anmeldt til politiet, og Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har innledet formell etterforskning. Ifølge Høie er det viktigste nå å hindre at saken får konsekvenser for pasientbehandlingen og -sikkerheten.

– Det er en alvorlig situasjon, og vi bruker alle tilgjengelige ressurser for å bistå i sakens anledning, sa Kjetil Nilsen i Nasjonal sikkerhetsmyndighet, ifølge VG.

Det er fortsatt ukjent hvem som står bak angrepet, hvor stort omfanget er og hva som er motivet.

Artikkeltags