Hvitebjørn gård er solgt

HISTORISK: Reidar Nesje, president i Gjersjøen Rotary, ordfører Ildri Eidem Løvaas og Egil Wenger i Oppegård historielag skiltet i 2014 Hvitebjørn gård, som en av flere urgårder.

HISTORISK: Reidar Nesje, president i Gjersjøen Rotary, ordfører Ildri Eidem Løvaas og Egil Wenger i Oppegård historielag skiltet i 2014 Hvitebjørn gård, som en av flere urgårder. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

OPPEGÅRD: Hvitebjørn gård på Svartskog er nå solgt. Det var i juni i år at formannskapet i Oppegård vedtok å selge den 310 mål store landbrukseiendommen. Den daværende forpakteren Eva Braathen hadde sagt opp leieavtalen. I høst ble rideskolen på Hvitebjørn lagt ned.

Les også: Hvitebjørn gård kan bli solgt

Dette er en av flere eiendommer som, i likhet med Tyrigrava, skal selges for å få penger til fremtidige investeringer i kommunen.

Les også: Oppegård kommune legger Tyrigrava ut for salg.

Prisantydningen for Hvitebjørn gård var 6.450.000 kroner. Hvem som nå har kjøpt gården og for hvor mye, vil kommunen ikke si noe om nå.

– Som kjent er det gjennomført visninger. Jeg ber om forståelse for at jeg ikke ønsker å kommentere dette før kontrakt er signert og formaliteter er i orden, skriver eiendomssjef Liv Karin Sørli i en sms til ØB.

Les også: Klarte ikke å hindre Hvitebjørn-salg

 

Artikkeltags