Forsinkelser på Østfoldbanen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Siste: Klokken 21.30 er Oslo S - Ljan gjenåpnet for togtrafikk, etter at strekningen var delvis stengt store deler av fredagen på grunn av feil på signalanlegget.

Selv om togene nå kjører igjen kan det oppstå forsinkelser og innstillinger inntil driften går som normalt.

Her kan du få oppdatert informasjon om ditt tog (Ekstern lenke)

Komplisert

Klokken 18.55 var strekningen Oslo S - Ljan fortsatt delvis stengt for togtrafikk på grunn av feil på signalanlegget. NSB meldte da at reisende fortsatt måtte regne med forsinkelser og innstillinger.

Kommunikasjonsrådgiver for NSB Persontog, Liv Eggebø, sier at de har hatt busser på plass gjennom dagen, men at problemene har medført forsinkelser i trafikkavviklingen fredag. Spesielt i starten. Fredag kveld går avviklingen greit.

– Vi får nå kjøre haldentoget gjennom, og det er en del som bruker det. Vi har også busser på plass, så folk kommer seg av gårde, sa hun tidligere fredag kveld.

Pressevakt Linda Therese Trondsen i Jernbaneverket sa til ØB klokken 19.35 at feilretting fortsatt pågikk. Problemene skyldtes et kabelbrudd på Loenga.

– Det er vanskelig å si hvor lang tid det vil ta, men jeg håper at vi får rettet det i løpet av kvelden. Det er en komplisert feil, og det er derfor det tar lang tid, sa Trondsen, som foreløpig ikke har kjennskap til hva som har forårsaket bruddet.

Signalfeil

Ved 11-tiden i dag oppsto det en feil som skaper forsinkelser for passasjerene på Østfoldbanen.

Banen ble delvis stengt for togtrafikken mellom Oslo S og Ljan, og flere tog gar også blitt innstilt.

Jernbaneverket melder at det har opstått en feil som hindrer muligheten for å gi grønt lys.

Det arbeides med å rette feilen, men det er usikkert når den er rettet, og det vil ta tid.

- Først fikk jeg beskjed om at det var snakk om en signalfeil,  men det viser seg at det er brudd i en kabel. Vi jobber med å utbedre skaden, men det er vanskelig å si når dette arbeidet er klart. Men det vil bli forsinkelser og innstillinger,  sa pressevakt Trondsen ved Jernbaneverket til ØB fredag formiddag.

Det er kun ett spor i drift mellom Oslo S og Ljan. Det går tog til Hauketo, og mellom Hauketo og Oslo er det buss eller taxi som gjelder. NSB jobber med å organisere alternativ transport.

Lang reisetid

Det pågående arbeidet rundt Ski stasjon har gjort at de fleste togreisene til og fra  stasjonen har vært 5-10 minutter forsinket. I dag har strekningen tatt adskillig lengre tid. En togpassasjer forteller til ØB at han i dag har brukt 40 minutter mer enn vanlig reisetid fra Oslo S til Ski stasjon.

Tirsdag denne uken var det flere timers forsinkelser på Østfoldbanen etter at det oppsto tre forskjellige feil på strekningen Halden til Oslo S.

Artikkeltags