Nissegull i debuten

I ensom nissestet: Gunnar Rognflåten var utilnærmelig i nisseaking OL. Mens nissekonkurrentene lå strødd i bakken, suste Kolbotn-nissen over målstreken i suveren stil.

I ensom nissestet: Gunnar Rognflåten var utilnærmelig i nisseaking OL. Mens nissekonkurrentene lå strødd i bakken, suste Kolbotn-nissen over målstreken i suveren stil.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Han var julestjernen, Gunnar Rognflåten – kometen som plutselig dukket opp og vant under julenisse-OL / Santa Wintergame. Og suverent besteg han nylig øverste palletrinn til den gylne grautsleiv i (jule) grenen «aking uten hemning».

DEL

SAVALEN: Han var julestjernen, Gunnar Rognflåten fra Kolbotn. Kometen som plutselig dukket opp og vant, under julenisse-OL / Santa Wintergame. Og suverent besteg han nylig øverste palletrinn til den gylne grautsleiv i (jule) grenen aking uten hemning. I tillegg tok han bronse i grøtsleivkasting.

Sedvanlig tro flagget nissene jula ut med eget OL på Savalen i Tynset.

I den internasjonale konkurransen har hel-, halv- og høyst uprofesjonelle julefanatikere fra drøyt 14 land gjennom årene deltatt.

Fra Alaska i ene enden av kloden til Republikk Nittedal i andre. Og TV selskaper fra vel fem–seks land har nøye fulgt med julefanatikerne.

Slo svensken

– Det var en fantastisk opplevelse i finalen å slå fjorårets vinner og svenskene både gul og blå, og suse over målstreken i ensom majestet, uttrykker Rognflåten.

– I postsekkasting var oppvarmingen bra, men det skled helt ut i det avgjørende øyeblikk, og det ble sleivkast. Jeg kom bedre tilbake i grøtsleivkasting hvor jeg var millimeter fra å ta seieren fra en dansk julemand.

– I skorsteinsklatring kom jeg meg ikke helt opp i pipa, uten at magevolumet var hovedhindringen der.

I vedsaging kom julefantasten–midt på treet, som han uttrykker. I hurtigpakking ble det glipptak på teipen.

Jul i Brussel

Pensjonisten fra nordenden på Gjærsjøen har tidligere fartstid som NATO-offiser, med IT-sikkerhet som spesialfelt.

– Jeg har tidligere erfaring som julenisse i NATO hovedkvarteret i Brussel. Med internasjonal suksess, både med barn og damer på nissefanget.

– Hva er ditt kjennskap til nisse-OL?

– Søkte på nettet ang. ny karriere etter Brussel og kom da over Santa Wintergames og Julenisselauget Norge. Jeg ville ha nye utfordringer i livet som pensjonist, og da ble førstevalget tomte, da jeg har sans for jula og liker jobbing med barn.

Laugsmedlem

Gunnar Rognflåten er nå også blitt laugsmedlem. «Julenisselauget Norge» har 60 medlemmer. – Jeg vil gjerne videreutdanne meg på jule (uni) versitetet der. Lære mer om hvordan bli bedre julegubbe. Hvordan også takle iltre bikkjer julaften, og hvordan ta hånd om barn og bedrøvelse over myke i stedet for harde pakker.

Artikkeltags