KOLBOTN: En person ble funnet død etter brannen i en treetasjes blokk på Kolbotn ved 23:30-tiden lørdag, opplyser politiet.

– En person er funnet død inne i leiligheten der brannen oppsto. Pårørende blir nå varslet, sa operasjonsleder Steffen Øvstedal ved politiet i Follo til NTB natt til søndag.

Søndag morgen kunne operasjonsleder hos Follopolitiet, Vigdis Sjøvik Olsen fortelle Østlandets Blad at den omkomne trolig var en kvinne i slutten av 70-årene som var registrert på adressen.

– Vi er ikke 100 prosent sikre, men pårørende til kvinnen som bodde i leiligheten er varslet, sier Sjøvik Olsen.

Alle beboere evakuert

Hun forteller at det var til sammen 72 personer folkeregistrert i boligblokken i Plogsvingen på Kolbotn. Alle ble evakuert natt til lørdag. Nå må noen belage seg på å bo på hotell fremover.

– Begge leilighetene over brannleiligheten er ikke innflyttbare ennå, sier Sjøvik Olsen. Follopolitiet ble varslet av brannvesenet om det som først ble antatt å være røykutvikling.

Mye kan tyde på at brannen startet på kjøkkenet, men det vil videre etterforskning vise. Leiligheten er nå sperret av og politiet avventer krimteknisk etterforskning.

– Krimteknikere vil mandag starte arbeidet med å finne årsaken til brannen, sier operasjonsleder Sjøvik Olsen.

Hun forteller at den omkomne ble hentet ut av røykdykkere fra leiligheten.

Kommunen stiller med nødvendig bistand

Ordfører i Oppegård, Thomas Sjøvold, ble raskt kontaktet om den tragiske brannen. Dette ble gjort for å informere og forsikre seg om at kommunen ville bistå både politi og de berørte der det var behov. Rådmannen i Oppegård kontaktet deretter politiet ved operasjonsleder og ble oppdatert på saken og informerte at kommunen ville bidra med det som måtte trenges. Kommunen ville stille med innkvartering og annen nødvendig bistand for dem som var berørt av brannen. De to leiligheten som måtte evakueres, hadde selv klart å skaffe seg midlertidig bosted.

Kommunens beredskapsleder Espen Hallan var raskt på åstedet etter at det var meldt brann for å bistå politiet, de berørte beboerne, og var bindeleddet mellom politiets innsatsleder og kommunens politiske og administrative ledelse.

– Slik saken står nå, er det opp til boligsameiet å ta stilling til hva som skjer videre. Vi står selvfølgelig til rådighet hvis det er noe vi kan gjøre, men nå må Kantorsletta selveierforening selv kontakte saneringsfirma og bestemme når beboerne kan flytte tilbake igjen, sier Hallan til ØB søndag formiddag.

Styreleder i sameiet, Mona Katrine Johnsen, forteller til ØB søndag, at det aller meste rundt mulig tilbakeflytting, er usikkert.

- Vår forretningsfører er på saken og vil snarest kontakte forsikringsselskapet, men når de evakuerte leilighetene igjen kan tas i bruk, aner jeg ikke noe om nå, svarer hun ØB.

n