Kolbotn: Alle beboerne i boligblokken på Kolbotn ble evakuert under brannen sent lørdag kveld der en person mistet livet. Rundt ti av dem får foreløpig ikke flytte tilbake.

LES OGSÅ: En person mistet livet i brann på Kolbotn

Søndag kveld sier operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt at alle områder unntatt den berørte leiligheten er frigitt fra deres side rent etterforskningsmessig. Brannvesenet har luftet ut, og et saneringsbyrå er nå inne på banen, sier han.

Ifølge forreningsfører i boligsameiet, Truls Lindemann, kan beboerne i de øvrige fem leilighetene i den berørte oppgangen foreløpig ikke vende tilbake til sine boliger.

– De holder på å sanere oppgangen nå, så de må bo eksternt i hvert fall denne natten. Det blir befaringer i leilighetene i morgen for å se hvordan det ligger an i forhold til røykskader, lukt og gasser, forteller han.

- Tragisk

Lindemann sier at brannen kom brått på.

– Det er en tragisk hendelse. Det vi tenker på nå, er om det kunne ha vært unngått og hva vi kan gjøre for å forhindre at slike ting skjer. Vi har branninnstrukser, men jeg lurer på om det er mulig å være helt forberedt, sier han.

Han sier at brannen heldigvis oppsto på et tidspunkt da de fleste beboerne fortsatt var våkne.

– Det var heller ikke alle som var i leilighetene sine, sier han.

Ukjent årsak

Det er for tidlig å si noe om hva som forårsaket brannen.

– Vi forventer å få svar på det i løpet av uka gjennom undersøkelsene som er planlagt. Vi antar at brannen startet i leiligheten, men hva som har utløst den er noe vi skal prøve å kartlegge, sier Sveen.