Gang- og sykkelveien ferdig til skolestart

DET BLIR LYS: Det kommer belysning langs hele strekningen. Forrige uke var arbeidet i gang med å koble strøm på gatelysene.  ALLE FOTO: METTE KVITLE

DET BLIR LYS: Det kommer belysning langs hele strekningen. Forrige uke var arbeidet i gang med å koble strøm på gatelysene. ALLE FOTO: METTE KVITLE

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

SKI/KRÅKSTAD: Det har det meste gjort siden arbeidet med den nye gang- og sykkelveien startet i april.

– I ethvert prosjekt vi jobber med, vil det alltid oppstå uventede hindringer. I dette prosjektet har det løst seg på svært kort tid, og alt går etter planen, kan prosjektsjef Rafael Vo i Ski kommune fortelle en drøy måned før den nye gang- og sykkelveien skal stå klar til bruk.

Fra Ski er det laget 1,5 kilometer gang- og sykkelvei fra Ellingsrud frem til eksisterende gang- og sykkelvei langs Tandbergløkka i Ås. Deretter er det 2,5 kilometer med ny gang- og sykkelvei fra Tand- bergløkka til Kråkstad.

Les også: – Nå er vi lei av å vente på gang- og sykkelveien til Kråkstad

Prislapp: 20 millioner

Fire kilometer med gang- og sykkelvei kommer på 20 millioner kroner. Den vil ikke minst komme beboerne på Tandbergløkka i Ås til gode. Ås kommune har i mange år mast på Ski kommune for å bygge den biten som mangler fra Ellingsrud til Tandbergløkka.

– Har Ås kommune bidratt med penger til prosjektet?

– Arbeidet vil komme på cirka 20 millioner kroner. Her har ikke Ås kommune bidratt med noe, så dette er noe vi vil se på. Det får vi komme tilbake til senere; Ski kommune tar i alle fall regningen, påpeker prosjektlederen.

Les også: Har ventet i 40 år på gang- og sykkelveien til Kråkstad

Blir 3,5 meter bred

Mens arbeidet med gang- og sykkelveien pågår, er deler av Kråkstadveien innsnevret og enveiskjørt med lysregulering. De som kjører Kråkstadveien, har derfor hatt god tid til å følge med i anleggsarbeidet mens de har ventet på grønt lys.

– Det er gravd mye bredere enn selve gang- og sykkelveien. Hvorfor det?

– Gang- og sykkelveien blir 3,5 meter bred. Det er gravd bredere på grunn av anleggsbeltet. Den plassen entreprenøren trenger når de holder på å bygge og til anleggsvei. Når anlegget er ferdig, skal området rundt ferdigstilles og gang- og sykkelveien blir stående igjen, forklarer Rafael Vo.

Fredag 14. august skal gang- og sykkelveien være klar til bruk.

– Det er det vi jobber på spreng for å få til. Den skal være klar til skolestart. Det blir noe nedrigging påfølgende uke, men ikke i den grad at gang- og sykkelveien ikke kan brukes. Det blir i hovedsak snakk om riggplassen i Elveveien og over Kråkstadveien 102, sier Vo, som er prosjektsjef i Ski kommune.

Artikkeltags