Gå til sidens hovedinnhold

Oppegård-mann tiltalt for frihetsberøvelse: – Dersom noen ringer politiet, halshugger jeg dere

Artikkelen er over 5 år gammel

Skal ha trakassert den samme kvinnen ved gjentatte anledninger gjennom 2015.

Er du ikke abonnent ennå? Prøv ØB+ og papiravisen i fire uker for kun 99 kroner

OSLO: I en periode på et snaut år truet, forfulgte, slo og drapstruet en mann i 20-årene fra Oppegård en Oslo-kvinne.

Trakasseringen kulminerte i romjulen, hvor den tiltalte i flere timer holdt fire personer fanget i en leilighet på Oslo øst. Nå må han møte i Oslo tingrett etter påske.

– Dersom noen ringer politiet, halshugger jeg dere, var beskjeden fra Oppegård-mannen til de fire personene han holdt fanget i leiligheten i romjulen.

Da hadde han først holdt to kvinner innesperret. Etter en halvtime hentet han over de to personene som var i naboleiligheten, en mann og en kvinne.

Personene ble bedt om å binde fast seg selv med mobilledninger, mens den tiltalte slo og drapstruet den ene kvinnen. Ved flere anledninger presset han en kniv inntil kroppen hennes.

I tillegg tok han frem et teppe, som han pekte på og sa kroppen hennes kom til å ligge i en likpose på gulvet, kommer det frem av tiltalen.

Forfulgte og brøt besøksforbud

Det hele startet i denne kvinnens leilighet i Oslo, noen kvartaler unna, i januar i fjor. Der kastet han henne mot veggen og tok halsgrep på henne. En måned senere fulgte han etter kvinnen ved flere anledninger. Blant annet til hennes egen leilighet, til legen og til en venninne. Kvinnens graviditet var den eneste grunnen til at han ikke drepte henne, skal han ha uttalt.

I romjulen truet og dyttet han kvinnen i hennes egen leilighet. Han ble ilagt et besøksforbud av Oslo-politiet, men brøt dette samme dag, da han oppsøkte henne i leiligheten hvor han holdt til sammen fire personer innesperret.

Disse hendelsene har ført til at det er tatt ut tiltale mot Oppegård-mannen for frihetsberøvelse, trusler, legemsfornærmelse og voldsbruk. Til sammen kan dette føre til fengselsstraff på opptil tolv år.

Butikkepisoder og tyveri

Den samme mannen er også tiltalt for tilfeller av butikktyveri og trusler. Høsten 2014 tok han 4.000 kroner fra kassen på en Narvesen-kiosk i Oslo sentrum. Noen uker senere var han tilbake i den samme kiosken, hvor han truet en annen mann mens han nektet å gå ut av kiosken.

Høsten 2015 stjal han ved tre tilfeller dressjakker og -bukser til en verdi av rundt 10.000 kroner fra en klesbutikk på kjøpesenteret Byporten i Oslo.

Kommentarer til denne saken