OSLO: Det har lenge vært klart Thomas Numme og Harald Rønneberg gir seg i Senkveld. Nå er arvtakerne klare. Stian Blipp og Helene Olafsen tar over programmet. For en kometkarriere 28-åringen fra Oppegård har hatt etter at hun ble tvunget til å legge snowboardet på hylla i 2016.

Olafsen innrømmer at hun er mer enn litt spent.

– Jeg er vettskremt. Jeg håper at folk slipper å sette tacoen i halsen, sier hun til TV2.no.

– Thomas og Harald har holdt på i 15 år, og de er en del av TV-historien. Folk har vokst opp med disse guttene, så det er ikke lett å komme inn og ta over. Vi må berømme de for det de har klart og krysse fingrene for at vi kan nå de til knærne, sier Blipp til samme kanal.

I morgendagens Senkveld møtes de nåværende og de kommende programlederne.

– Vi er jo enige om at vi skal gi oss. Samtidig er dette veldig vemodig – det er litt rart for oss alle sammen, sier Thomas og Harald på innspillingen av fredagens Senkveld.

Kometkarriere

Helene Olafsen måtte legge opp som snowboardkjører på toppnivå i 2016 etter store og gjentatte skadeproblemer. Etter det har 28-åringen fra Oppegård blitt enda mer kjent for det norske publikummet. I 2017 var hun svært nære å bli den første kvinnelige vinner i Mesternes Mester, men tapte hårfint for Anders Jacobsen. Senere samme år danset hun seg inn i publikums hjerter, og gikk helt til topps i Skal vi danse.

I januar i år debuterte hun i programlederrollen da hun ledet Idrettsgallaen sammen med Atle Pettersen. Hun var også med som ekspertkommentator for Discovery under årets OL, og er kjent fra "Spårtsklubben" på VGTV.

I mars signerte hun en lengre avtale med TV 2, og nå skal hun altså lede et av landets mest sette underholdningsprogrammer, sammen med Stian Blipp.

– Det føles surrealistisk, sier hun.

Blir veldig gøy

Forberedelsene til høstens premiere har startet.

– Vi har begynt å snakke sammen og leke med ideer, og det flyter bra. Så jeg tror det blir veldig gøy, sier Olafsen

LES OGSÅ: Dragkamp om TV 2-klare Helene Olafsen: - Det kom en del tilbud, så det ble et lite luksusproblem

– Vi har alle vært klar over at tiden en gang ville komme når Thomas og Harald ønsket å få helgefri. Det at de to har samlet folket hver fredagskveld i 15 år kunne vel ingen forestille seg den dagen de startet. Nå bygger vi for fremtiden og hele puslespillet er ennå ikke satt, men Stian og Helene vil utgjøre ryggraden i det som blir TV 2s nye store fredagssatsing. Vi gleder oss til å se de to fra høsten av, sier programredaktør Jarle Nakken til egen kanal.

Helene Olafsen

Født: 21. februar 1990

Fra: Oppegård

Aktuell som: Ny programleder i Senkveld sammen med Stian Blipp.

Øvrig: Vant "Skal vi danse" i 2017 og kom på 2. plass i "Mesternes Mester" samme år.

Meritter, snowbardcross:

2006: Sølv i junior-VM i Sør Korea.

2007: Bronse i VM i Sveits, Gull i junior-VM i Østerrike.

2008: Sølv i junior-VM i Italia (Big Air).

2009: Gull i VM Sør Korea, Sølv i X Games, Aspen.

2010: Sølv i X Games, 4. plass i OL i Vancouver.

2013: Bronse i VM Canada.

2014: Bronse i X Games.

I tillegg har Helene Olafsen tatt fire seiere og totalt tretten pallplasseringer i verdenscupen (2007-2013).

La opp i 2016 etter gjentatte og langvarige skadeproblemer.