Jazzet for TV-aksjonen

Alice Myrbostad i Alice in Wonderband sang under Jazzaid i Kolben.

Alice Myrbostad i Alice in Wonderband sang under Jazzaid i Kolben.

Artikkelen er over 1 år gammel

For første gang ble veldedighetskonserten Jazzaid arrangert i Kolben kulturhus.

DEL

Jazzaid ble startet for 15 år siden, men i år er første gang Follo er vertskap til konserten. Arrangørene Vegard Westreng og Rune Semundseth hadde satt sammen et program som bør på både ettertanke, komikk og flotte musikalske opplevelser.

Kullebunden Jazz stilte med frivillig mannskap i baren. Hele kveldens overskudd går til årets TV-aksjon og UNICEF.

Jobber for barna

Vibecke Østby som leder hele TV-aksjonen hadde tatt turen til Kolbotn lørdag kveld for å innlede om hva årets innsamling går til.

- UNICEF er verdens største barnerettighetsorganisasjon. Alle barn har rett på skolegang, og UNICEF jobber med å sikre barn denne rettigheten over hele verden. Årets TV-aksjon samler inn penger til arbeidet UNICEF gjør for barn i Mali, Pakistan, Columbia, Sør-Sudan og Syria.

- Når barn i krig og konflikt ikke får gå på skole er det hele landets fremtid som står på spill, sa hun.

Skrøt av Oppegård

Østby skrøt også av den lokale innsatsen i Oppegård i oppkjøringen til årets TV-aksjon.

- Oppegård var faktisk den første kommunen i landet som fikk hundre prosent bøssebærerdekning. Det er noe der kan være stolte av, sa hun.

Etter den litt alvorstunge innledningen fikk Pellegrino Riccardi publikum til å løsne på smilebåndet med sitt foredrag. Riccardi har italienske foreldre, vokste opp i Storbritannia og ble innflytter i Norge. Basert på sine egne erfaringer delte han mange vittige observasjoner om identitet, kultur og menneskelig adferd.

Utover kvelden ble det musikk fra først Drøbaksbandet Alice in Wonderband. Så spilte Marthe Haaland Wang som er en ung artist med store ambisjoner og strålende anmeldelser av sine debutsingler.

Artikkeltags