Gjermund fra Ski vant Emmy for Mammon 2

EMMY-VINNER: Mammon 2 med Peter (Jon Øigarden) og Ellen (Laura Christensen) i hovedrollene vant natt til tirsdag Emmy for beste internasjonale dramaserie.

EMMY-VINNER: Mammon 2 med Peter (Jon Øigarden) og Ellen (Laura Christensen) i hovedrollene vant natt til tirsdag Emmy for beste internasjonale dramaserie. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mammon-forfatter Gjermund Stenberg Eriksen fra Ski ble i natt tildelt Emmy for beste internasjonale dramaserie i New York.

DEL

NEW YORK/SKI: Sammen med broren Vegard Stenberg Eriksen var Gjermund i New York for å overvære Emmy-utdelingen for internasjonal TV.

Prisen for beste internasjonale dramaserie var den første som ble delt ut mandag kveld. Mammon 2 hadde hard konkurranse fra australske «Wanted», brasilianske «Justiça» og japanske «Moriribito: Guardian of the Spirit».

Helt uvirkelig 

- Morgenen har bestått av å sjekke om dette er virkelig, sier en strålende fornøyd Gjermund Stenberg Evensen på telefon fra New York.

Sammen en en gjeng fra produksjonen av Mammon festet han langt ut i de små timer. Manusforfatteren returnerer til Norge torsdag.

- Det blir nok litt festligheter i kveld, også, sier Emmy-vinneren.

Handlingen i den andre sesongen av Mammon er lagt til en maktkamp i Norge. Denne maktkampen fører til internasjonale ringvirkninger, etter drapet på en norsk journalist.

Serien vant to Gullruten-priser i 2016.

– Mammon er jo kontroversiell, og det har sine plusser og minuser. Noen ganger kan det være vanskelig å stå i det. Spesielt når man har en sentral rolle foran eller bak kamera. Vi vet at det er bra, men av og til trenger man litt bekreftelse. Nå har vi fått den til gagns, sier Stenberg Eriksen.

Øvde på talen

Etter at vinneren var ropt opp måtte de to brødrene opp på scenen for å takke. De hadde øvd litt på forhånd, men det er noe annet å stå på scenen å takke.

– Det var bra, det er greit å bli ferdig. Vi hadde jo øvd på taper-ansiktene våre der man smiler høflig og er hyggelig, men så blir du ropt opp og alt blir kanakas! Jeg husker ingenting. Det er helt absurd. Broderen og jeg hadde jo øvd, det må man jo, men alt var så kaotisk. Jeg tror vi fikk takket de som skulle takkes. Nå skal vi kjøre på og feire til det ikke er noe igjen, sa Stenberg Eriksen.

Sesong tre

De to brødrene har mer dramatikk på lager. De har allerede sesong tre på planen.

– Sesong nummer n handlet om kampanjejournalistikk. Andre sesong handlet om kommentatorjournalistikken. Vi ser at det er mer å ta tak i når det gjelder forholdet mellom medier og makt. Og vi vil veldig gjerne følge en valgkamp, med en ny kvinnelig statsminister. Mye er uklart omkring Norges styresett etter siste episode, fastslo manusforfatteren i et tidligere intervju med ØB.

Tar med karakterer

Flere av karakterene fra sesong to ønsker Mammon-brødrene å bygge videre på.

Det gjelder ikke minst Jon Øygarden som VG-journalist Peter Verås, i tillegg til sjefen hans spilt av Laila Goody.

– Vi liker godt den relasjonen, bekrefter Eriksen og legger til:

– Dessuten blir det veldig spennende å følge Amelia videre.

Han sikter altså til Iben Akerli som spiller datteren av statsminister Michael Woll, spilt av Trond Espen Seim.

Scener i en tidligere episode av Mammon var tatt opp på en gård i Ås. Det var der den psykotiske nevøen holdt til.

– Kommer dere til å bruke flere steder i Follo som location i en eventuell tredje sesong?

– Det stemmer at opptakene ble gjort i Ås, selv om vi sa at scenene utspant seg i Hurdal. Det funket veldig fint. Star Wars skjer jo heller ikke på Finse. Follo er godt innafor hva som er gjennomførbart for en dramaproduksjon. Da handler det om hvor det er realistisk å reise til.

Eriksen ser ikke bort fra at de vil bruke steder i Follo igjen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken