I natt sjekker Helle inn på rom 266: – Her kjenner jeg at jeg ikke har lyst til å sove!

VIL IKKE SOVE: Helle Østvik skal overnatte på Skytterhuset på direkten. Rom 266 er rommet til høyre i bildet. – Jeg vil heller sove her inne, sier Helle når hun titter inn på rommet til venstre.

VIL IKKE SOVE: Helle Østvik skal overnatte på Skytterhuset på direkten. Rom 266 er rommet til høyre i bildet. – Jeg vil heller sove her inne, sier Helle når hun titter inn på rommet til venstre. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Åndenes makt har vært der uten hell. I natt sjekker iFinnmark inn på Skytterhuset og på gjestelista står det både en lege, en katolsk prest og en klarsynt.

DEL

Landet rundt: (iFinnmark:) Det er kun timer før det er i gang. iFinnmarks reporter gjennom mange år, Helle Østvik,  skal gjøre noe hun aldri har gjort før. Hun skal flytte inn på det sagnomsuste rom 266 i Skytterhuset i Hammerfest og være der natta over – på direktesendt TV.

I forkant av sendingen har hun gjort mye research og snakket med flere som mener det er noe uforklarlig som skjer på hotellet. Torsdag morgen er hun for første gang innom rommet selv for befaring.

– Her kjenner jeg at jeg ikke har lyst til å sove! er hennes umiddelbare reaksjon.

Det er dype merker i gulvet, og hun synes stemningen er tung.

– Da vi kom til gangen der rommet ligger, så var det to dører som var åpne. De hadde nylig blitt vaska, og lå ovenfor hverandre i gangen. Det var veldig forskjellige stemninger i de to rommene. Stemninga på rommet med merker i gulvet, var trykkende og kald.

Rom 266 på Skytterhuset, altså.

En utfordring

Årsaken til at iFinnmark denne torsdagen drar med seg kamerautstyr og sender direkte fra Skytterhuset en hel natt, er en utfordring fra daglig leder på Skytterhuset, Trine Stenersen, som forteller at det skjer uforklarlige ting på rom 266.

Den eneste betingelsen er at det må være én person som overnatter alene på rommet.

Den utfordringen tar iFinnmarks journalist Helle Østvik.

Klarsynt kommer flygende fra Ibestad

De første timene får hun likevel ha med seg gjester på rommet. Først ut er Aino Annikki Henriksen, kvinnen som var bestyrer på Findus hybelhus i 18 år.

– Hun skal fortelle om opplevelsene hun og filetarbeiderne hadde på Skytterhuset. I tillegg kommer sykehusprest og hammerfestjente, Karen Lorenzten for å fortelle om hvordan det var å vokse opp i Hammerfest, og forholdet mellom kirka, livet, døden og det uforklarlige.

Gjestelista er ikke tom ennå. Fotograf og tidligere kirketjener Knut Karlsen og hans kone Tove-Mette Margitsdatter Karlsen – sier de begge har opplevd uforklarlige ting, og gjester rom 266 i kveld. Det samme gjør Arnt Johannessen, lege og spøkelseshistorieforteller fra Seiland og ikke minst kommer klarsynt Reidun Johannesen hele veien fra Ibestad.

Til sist er det Hammerfests nye katolske prest, Atnonius Sohler, som gjester rommet til Helle.

– Og klokka 24 skal jeg gå og legge meg på det skrekkelige rommet som har kloremerker på gulvet

– ... så Helle, er du overtroisk?

Og som journalisten hun er, sender hun et spørsmål tilbake:

– Hva er å være overtroisk? Jeg tror at det er mye vi ikke vet og som vi ikke kan forklare. Det er mitt svar.

Uvanlig sending

Så mens Helle overnatter på rom 266, står iFinnmarks direktebil parkert utenfor Skytterhuset. Redaktør Stian Eliassen skal produsere sendingen.

– Dette har vi gledet oss veldig til. Det er en ganske uvant sending for oss, men samtidig er det et nytt og svært spennende konsept der vi kan utfolde oss med kreative løsninger. Vi har blant annet tatt i bruk såkalte termiske kameraer som viser et bilde ut fra temperatur, kameraer med nattsyn, robotkameraer og et stort antall trådløse kameraer. På denne måten kan vi vise rommet og bygget fra svært mange vinkler, og vise hva som skjer på Skytterhuset, sier han engasjert.

Artikkeltags