Snø i mars? Tuller du?

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

I mediene fleiper vi med at «manns minne» er tre uker. Hverken journalister eller lesere husker hva vi skrev for tre uker siden. Det er derfor du leser sak etter sak du syns du har lest før.

Men jaggu er det sant i hverdagen ellers. Tre dager med sol, og vi har helt glemt at det snødde for 10 dager siden. To dager med tørre veier - det må være vår! Vi skifter hjul på bilen og går i shorts, og blir overrasket over at det er minusgrader om morgenen. Vi snakker tross alt mars - er ikke det nesten sommer, da?

Vi ler av engelskmenn, italienere og grekere som som raver rundt i snøyføyka, som sklir og spinner, setter seg fast på tvers og på langs. Og så er vi helt like selv. Første snøfall er lammende, hvert år. Men vi husker det ikke til neste gang.

Kaoset i forrige uke ble forsterket av at vi mentalt var innnstilt på at vinteren var over og at det skulle bli en påske i vårsol, og at brøytemannskapene kom sent i gang. Når det i tillegg var så store snømengder som falt i løpet av kort tid, ble det nærmest umulig å holde snøen unna veiene og unngå at folk satte fast eller kjørte ut.

Er det noe å lære av noen timers lammende snøfall? Joda: Det er ikke sommer bare fordi sola skinner, og det er ikke sjokkerende at det snør i mars. Men husker vi det til neste gang? Neppe.

Martin Gray

Artikkeltags