Østmarka-bok for små og store presenteres på Sandbakken

TURKAMERATER: Anders Baumberger og Sverre M. Fjelstad studerer Østmarka-kartet. FOTO: AURORA BAUMBERGER

TURKAMERATER: Anders Baumberger og Sverre M. Fjelstad studerer Østmarka-kartet. FOTO: AURORA BAUMBERGER

Artikkelen er over 2 år gammel

Sverre M. Fjelstad kan dessverre ikke stille på lanseringen av Østmarka-boka på Sandbakken torsdag 24. november. Det gjør derimot Anders Baumberger fra Siggerud.

DEL

SANDBAKKEN: I disse dager er det 50 år siden Østmarkas Venner ble stiftet.

– De har gjort utrolig mye fint og vært aktive i disse årene. De har stoppet store skogsbilveier, hugst og utbygging. De har stått på! Og fått en autoritet jeg beundrer, erklærer Sverre M. Fjelstad.

Bidrag fra mange

I anledning jubileet hyller Østmarkas Venner ikke seg selv, men Østmarka med en bok på over 300 sider fulle av natur, kultur, historie og bilder.

– Styrken til denne boka faglig sett er at det er så mange forfattere, og alle er spesialister på sitt felt, mener Sverre M. Fjelstad.

LES OGSÅ: Sverre M. Fjelstad er med på å hyllle Østmarka i tekst og bilder

– Naturmagasinet i 3D

Fjelstad er en av bidragsyterne fra Follo. Anders Baumberger fra Siggerud er en annen. De to har vært på mange turer sammen.

– Å gå tur med ham er som en 3D-utgave av Naturmagasinet, erklærer Baumberger.

Fenger ungene

I fjor høst kom trebarnsfaren fra Siggerud ut med «Turboka», som ble kjempegodt mottatt. Hans bidrag i boka handler om å oppleve Østmarka på nye og spennende måter som også fenger barna.

– Noen er så heldige at barna synes det er gøy bare de kommer seg ut, men min erfaring er at de fleste opplever at barna blir mer kresne etter hvert og at konkurransen fra blant annet skjermdingser blir tøffere. Da er det desto viktigere å gi barna «kule» alternativer som det jo finnes massevis av i Østmarka. Hoveddelen min er derfor ti måter å oppleve Østmarka på som får barna til å elske marka vår, erklærer Anders Baumberger.

De som kommer på lanseringen på Sandbakken, skal få noen tips om steder og aktiviteter godt gjemt i marka hvor barna kan utforske og utfolde seg.

At Baumberger og barna hans har en forkjærlighet for tårnturer, spesielt til branntårnet på Kjerringhøgda, er ingen hemmelighet. Det vil han sikkert fortelle mer om når boka om Østmarka presenteres på Sandbakken

Bokpresentasjon

Helga Gunnarsdottir er nestleder i Østmarkas Venner. Sammen med Sigmund Hågvar og naturfotograf Espen Bratlie har hun vært redaktør for Østmarka-boka.

Torsdag presenterer hun Hyllest til Østmarka på sandbakken markastue, mens Anders Baumberger leser fra kapitlet «Høyt og lavt med barna i Østmarka».

Det er mulig å få kjøpt boka både før og etter presentasjonen, som starter klokken 19.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

 

Artikkeltags