Even Saugstad presenterer ny bok fra Østmarka på Sandbakken onsdag

NY BOK: Even Saugstad har gitt ut en rekke bøker med tema fra Østmarka. Bildet er tatt under et foredrag om  boka Byoriginaler i 2011. FOTO: Stig Persson

NY BOK: Even Saugstad har gitt ut en rekke bøker med tema fra Østmarka. Bildet er tatt under et foredrag om boka Byoriginaler i 2011. FOTO: Stig Persson

Artikkelen er over 2 år gammel

Onsdag kveld dukker tidligere bestyrer Even Saugstad opp på gamle trakter. Da stiller han opp på Sandbakken markastue for å fortelle om sin nye bok om Sarabråten.

DEL

SANDBAKKEN: Saugstad har ikke ligget på latsiden siden han og kona Irene Asphaug i fjor sommer takket for seg som vertskap på Sandbakken.

«Sarabråten – godset i skogen» er navnet på den siste utgivelsen fra hans eget forlag Frie Fuglers Forlag.

Sarabråten var for 150 år siden hovedstadens celebriteter valfartet til. Den gjestfrie Thomas J. Heftye inviterte både kunstnere, kongelige og annet storfolk inn til sommerstedet sitt ved Nøklevann i Østmarka.

Den velstående forretningsmannen åpnet også Sarabråten for vanlige folk på tur, og han var initiativtager og første formann i Den Norske Turistforening.

– Jeg har hatt en fascinasjon for dette stedet i mange år, helt siden jeg skrev særoppgave om temaet for 39 år siden. At jeg i tillegg har fått tilgang på de gamle gjestebøkene og fotoalbumene fra stedets siste halvdel av 1800-tallet har vært god hjelp for å kunne gå fra idé til bok, slår Saugstad fast.

Onsdag 16. november klokken 19 presenterer han sin nye bok på Sandbakken og forteller litt om den spennende historien om Sarabråten. Kafeen er åpen fra klokken 17.30 og serverer lammegryte til gjestene som vil spise middag før foredraget.

Les også: Sandbakken feirer 50 år med vaffel og kakao

 

Artikkeltags