Politiet: – Grunn til å stille spørsmål ved om hun fortsatt er i live

OPPDATERER: Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt gir offentligheten en oppdatering på bortføringssaken torsdag formiddag.

OPPDATERER: Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt gir offentligheten en oppdatering på bortføringssaken torsdag formiddag. Foto:

Fortsatt har det ikke kommet livstegn fra Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68).

DEL

LØRENSKOG: Det bekrefter politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt på en pressekonferanse i forbindelse med bortføringssaken i Lørenskog.

– Mangelen på livsbevis bekymrer naturlig nok politiet på bakgrunn av tidsbruken og at det er flyttet over på en ny kommunikasjonplattform. Det er grunn til å stille spørsmål ved om hun fortsatt er i live, sier politiinspektøren under torsdagens pressekonferanse, iføle Romerikes Blad.

Sist politiet og bistandsadvokat informerte om kontakt med den antatte motparten var 11. februar. Siden den gang har det ikke vært noen ny kontakt og siste livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen er fortsatt 31. oktober i fjor.

– Vi kan ikke utelukke at det er flere plausible forklaringer på at det ikke har kommet livsbevis. Det kan være et ønske fra motparten om å ikke gi et livsbevis, noe kan ha gått galt under den antatte bortføringen og det kan også være at motparten ikke har mulighet til å sende livsbevis, sier Brøske til avisen.

– Det kan også være mulig at motparten ikke har mottatt det siste budskapet om livsbevis, selv om vi mener dette er lite sannsynlig, påpeker politiinspektøren.

Politiet er likevel klare på at de fortsatt ber om å få et livsbevis.

LES OGSÅ: Milliardær-kone kidnappet fra sitt eget hjem – kidnapperne ber om løsepenger i kryptovaluta

Flere etterforskningsskritt

Politiinspektøren brukte torsdagens pressekonferanse til å gi en gjennomgang av hva de hittil har arbeidet med i etterforskningen – og hvilke svar de har mottatt.

Åstedsundersøkelsene både inne i huset og på eiendommen i Sloraveien har gitt politiet noen spor som er sendt inn til analyse. De fleste av disse er nå gjennomført.

– Svarene vi har fått gjør at det er lite spor å jobbe videre med fra åstedet, sier Brøske som ikke ønsker å utdype hva dette er.

ANTATT BORTFØRT: Anne-Elisabeth Hagen har vært forsvunnet siden 31. oktober 2018. Politiet mener at kvinnen ble bortført fra sitt hjem av ukjente gjerningspersoner.

ANTATT BORTFØRT: Anne-Elisabeth Hagen har vært forsvunnet siden 31. oktober 2018. Politiet mener at kvinnen ble bortført fra sitt hjem av ukjente gjerningspersoner. Foto:

Borte i fire måneder

Torsdag er det fire måneder siden Anne-Elisabeth Hagen (69) forsvant fra familiens bolig i Sloraveien på Fjellhamar i Lørenskog. Siden den gang har det vært kontakt med det politiet kaller «motparten», men til tross for tydelige krav både fra politiet og familien gjennom bistandsadvokat Svein Holden har det altså fortsatt ikke kommet noe livstegn fra den savnede kvinnen.

Tirsdag fortalte VG at blant det første ektemannen Tom Hagen så da han kom hjem dagen hun forsvant var slepemerker inne på badet. I tillegg ble det funnet et brev med alvorlige trusler mot 69-åringens liv og et krav om løsepenger.

I trusselbrevet skal det også ha kommet fram hvordan de antatte kidnapperne ønsket løsepengene utbetalt.

Politiet har bekreftet at utbetalingen skulle skje i form av kryptovaluta, men de har ikke ønsket å kommentere hvilken valuta det er snakk om.

Artikkeltags