ÅS: Nor Aviation på Holstad inviterte alle naboene til helikopterdemonstrasjoner og informasjonskveld om hva de «egentlig» driver med, slik daglig leder Ole-Petter Berger selv beskriver det.

– Vi har i hovedsak stelt i stand dette slik at naboer og andre interesserte kunne få vite hva vi egentlig driver med. Vi ønsket å åpne opp dørene for informasjon, forteller Berger.

I overkant av 100 personer var til stede på helikopterkvelden, og fikk servert både pølser og kaffe, foruten om å få se ulike typer operasjoner med helikopter og selv sitte på en tur med en helikopter.

– Det er jo også en morsom gimmick. Mange har nok ikke kjørt med et helikopter, så det er jo en ny opplevelse for de også, fortsetter Berger.

Slukket «brann»

Også brannvesenet dukket opp på kvelden, men ikke uten mål og mening.

Et av helikoptrene demonstrerte hvordan det blant annet blir brukt til å slukke branner.

Med en «sekk» som rommer 900 liter vann viste helikopteret ulike slukke-metoder på en påsatt brann like nedenfor helikopterbasen på Holstad.

Ikke noe skummelt

En av de mange som fikk tatt en tur med et av helikoptrene, var Sandrine på seks år.

– Det var ikke noe skummelt, men ganske morsomt. Man så mye når man var så høyt oppe, forklarer Sandrine og forteller at hun godt kunne tenke seg å kjøre mer helikopter,  for eksempel til skolen.