Varsler fare for underkjølt regn i helga

DEL

ØSTLANDET: I Sør Norge er det meldt to lavtrykk som skal passere de neste dagene. Det første kommer på lørdag og det andre på mandag. Meteorologisk institutt melder om regn i lavlandet og snø i fjellet og nord på Østlandet.

Ifølge Statens vegvesen kan dette føre til underkjølt regn og vanskelige kjøreforhold på veier i Akershus, Oslo, Østfold, Buskerud, Telemark og Vestfold i helga.

– Sjekk at du har gode dekk og kjør etter forholdene hvis du skal ut på vegen, oppfordrer de.

Også meteorlogene advarer:

– Fra lørdag kveld til og med søndag morgen er det fare for underkjølt regn som kan gi vanskelige kjøreforhold i sørlige deler av Telemark og Buskerud, samt i Vestfold, Østfold, Oslo og Akershus. Her kan du lese mer om hva underkjølt regn er.

Vakthavende meterolog ved Meterologsik institutt sier ved 18-tiden lørdag at farevarselet gjelder fra klokken ni i kveld til ni i morgen tidlig.

– Jeg er litt usikker på hvor kaldt det blir før nedbøren kommer, men jeg tror ikke sjansen er kjempestor for at det blir mye underkjølt regn. Det kan være litt enkelte plasser, men tror ikke det blir et stort problem. Men vi har fortsatt farevarselet ute, men det er ikke et sånn "kjempevarsko", sier hun og legger til at det jo vil være verst på natten når det er kaldest.

Artikkeltags