Stor skogbrann i Moss førte til evakueringer og togstans

Skogbrann ved Røysåsen i Moss. Brannvesenet melder om mye røyk og utfordrende slukkingsarbeid.

Skogbrann ved Røysåsen i Moss. Brannvesenet melder om mye røyk og utfordrende slukkingsarbeid. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

SKI: Sent tirsdag kveld brøt det ut skogbrann ved Røysåsen i Moss. Brannen spredte seg raskt og røykutviklingen var voldsom. Rundt 100 boliger ble evakuert. Vind og ulendt terreng har gjort arbeidet med å få kontroll på brannen svært krevende, og slukkingen har pågått hele natten. Brannmannskaper fra Follo har bistått i slukkingsarbeidet.

Onsdag morgen har det blitt satt inn brannhelikopter. Brannområdet er på ca. 15.000 kvadratmeter. Les mer om brannen, og følg utviklingen på Moss Avis.

Som følge av brannen, som var helt ned mot jernbanelinja, ble togtrafikken på Østfoldbanen, på strekningen Vestby - Moss stengt.

Det er redusert sportilgang på strekningen onsdag morgen, og reisende må regne med forsinkelser.

– Vi kjører tog som normalt, men det kan bli noen forsinkelser. Det første toget sto og ventet og var et kvarter forsinket, men er framme nå. Det første lokaltoget var helt i rute, sier pressesjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB til Moss Avis klokken 06.10 onsdag morgen.

Kan returnere

Politiet i Øst melder like før klokken 08:00 onsdag morgen, at innsatsledere fra politi- og brannvesen har besluttet at man kan oppheve evakueringen av de siste 85 boligene.

– Det vil pågå etterslukking med helikopter og brannmannskaper i flere timer, men det er ikke spredningsfare, skriver de på Twitter.

Artikkeltags